CJ Constanța nu se constituie încă parte civilă în procesul lui Nicușor Constantinescu privind achiziționarea elicopterului

CJ Constanța nu se constituie încă parte civilă în procesul lui Nicușor Constantinescu privind achiziționarea elicopterului

Consiliul Județean (CJ) Constanța nu se constituie încă parte civilă în procesul penal în care președintele suspendat al instituției, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată într-un dosar privind achiziționarea unui elicopter pentru operațiuni de salvare, consilierii județeni urmând să ia o decizie în acest sens după pronunțarea instanței de judecată.

Hotărârea menționată a fost luată joi, la propunerea vicepreședintelui CJ Constanța Cristinel Dragomir, într-o ședință a CJ. Acesta a spus că, după pronunțarea definitivă a instanței de judecată, în cazul în care va exista un prejudiciu, CJ se va constitui parte civilă pentru recuperarea acestuia.

"Practica noastră cu absolut toate procesele acestea de până acum a fost să așteptăm să se dea un verdict, să vedem cine e vinovat și care este cuantumul ... dacă există cumva vreun prejudiciu, urmând ca după aceea Consiliul Județean, conform noului Cod de procedură penală, să acționeze în civil pentru recuperarea eventualului prejudiciu", le-a spus Dragomir consilierilor județeni.

La sfârșitul lunii iunie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicușor Constantinescu pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în legătură cu achiziționarea de către CJ Constanța a unui elicopter folosit la operațiuni de salvare, elicopter cedat apoi către SMURD și care s-a prăbușit, cu patru persoane la bord, în lacul Siutghiol, la sfârșitul anului trecut.

Potrivit DNA, în 2011, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră, CJ Constanța, prin președintele instituției — Nicușor Constantinescu, a achiziționat un elicopter în scopul eficientizării activității de salvare în cazul situațiilor de urgență din zona de graniță (județul Constanța, România și Districtul Dobrich, Bulgaria).

În 2013, Nicușor Constantinescu a atribuit unei societăți comerciale, în mod nelegal, un contract de achiziție publică având ca obiect 'Servicii de operare elicopter multifuncțional, medicalizat', 'Servicii de transport ocazional' și 'Servicii de reparare și întreținere a elicopterelor', prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acțiunilor de intervenție în caz de urgență, în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită, conform scopurilor programului (salvare de vieți și intervenții de urgență), a elicopterului respectiv. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă