Claudiu Manda: Orice cetăţean beneficiază de prezumţia de nevinovăţie; Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze

Claudiu Manda: Orice cetăţean beneficiază de prezumţia de nevinovăţie; Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze

Preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a declarat pentru AGERPRES că în urma deciziei de joi a instanţei, Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze nici din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, nici din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, acesta beneficiind de prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean.

Manda a mai afirmat că există o decizie a CCR prin care abuzul în serviciu este dezincriminat şi de care doar unul dintre cei trei judecători a ţinut cont.

"Trebuie aplicată prezumţia de nevinovăţie, iar noi am votat în Parlament transpunerea unei directive europene care spune acest lucru. Mai este o cale de atac şi vom vedea atunci rezultatul. În acest moment, guvernarea trebuie să meargă înainte, partidul trebuie să meargă înainte. Liviu Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia nici din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nici din cea de preşedinte PSD. Iar eu şi organizaţia de la Dolj suntem alături de Liviu Dragnea. Este o decizie a CCR prin care abuzul în serviciu este dezincriminat şi de care unul dintre judecători a ţinut cont, iar ceilalţi doi nu au ţinut cont", a afirmat preşedintele PSD Dolj.

Manda a mai spus că instanţa a amânat decizia de foarte multe ori şi nu a ţinut cont de declaraţia fostului director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, inculpată şi ea în dosar, potrivit căreia Liviu Dragnea nu a făcut nicio presiune la adresa ei.

"Considerăm că este o decizie nedreaptă. Inculpata Florea Alesu a fost întrebată: a făcut Liviu Dragnea vreo presiune la adresa dumneavoastră? Iar răspunsul martorului a fost: Nu! Sigur că ne putem uita la ce s-a întâmplat: decizia a fost de foarte multe ori amânată, iar acum este sincronizată cu moţiunea; ne putem uita şi la o serie de presiuni făcute în spaţiul public asupra judecătorilor, la declaraţii diverse, lucrurile nu sunt întâmplătoare, dar aceasta este situaţia", a mai spus Claudiu Manda.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”