Clubul Rapid București intră în faliment - a decis Tribunalul București

Clubul Rapid București intră în faliment - a decis Tribunalul București

Judecătorii de la Tribunalul București au decis intrarea în faliment a clubului de fotbal Rapid București, însă decizia nu este definitivă.

Procesul a fost deschis la tribunal de către fostul jucător al Rapidului Ionuț Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.

"În temeiul art. 105 raportat la art.107 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art.107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii", se arată în decizia tribunalului.

În acest caz, lichidator judiciar a fost numit C.I.I. Brihac Aurel.

Decizia nu este definitivă, iar Rapid București are termen 7 zile pentru a face recurs.

Clubul a intrat în insolvență în anul 2012, având datorii de aproximativ 18 milioane lei, iar de atunci au fost deschise procese în instanță de către mai mulți jucători care nu și-au primit salariile. Rapid București a promovat în acest sezon în Liga I.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul