Cluburi amendate și închise în urma unor controale inopinate

Cluburi amendate și închise în urma unor controale inopinate

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a efectuat controale inopinate în 301 de obiective care reunesc un număr mare de persoane, fiind constatate nereguli care au dus amendarea mai multor operatori economici și la oprirea temporară a activității localurilor pentru „încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori”. Verificările au fost extinse la nivel național.

IGSU a efectuat controale la mai multe cluburi și discotreci din țară / Foto: IGSU

În urma acțiunilor de control derulate în perioada de referință, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la 6 dintre obiectivele verificate, 1 din municipiul București, 1 din municipiul Brașov, 1 din municipiul Iași, 1 din municipiul Baia Mare, 1 din municipiul Deva și 1 din județul Bacău, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sancțiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile.

Totodată, verificările efectuate la operatorul economic din Baia Mare au relevat faptul că acesta funcționa fără a deține autorizația de securitate la incendiu.

IGSU precizează că la alte două obiective verificate în județul Sibiu și municipiul București s-a constatat depășirea numărului de utilizatori, fără însă a fi atins pragul de 10% care să impună oprirea funcționării, fiind aplicate amenzi în cuantum de 50.000 lei, respectiv 30.000 lei pentru nerespectarea cerințelor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu.

Față de cele enumerate mai sus, IGSU a mai constatat și alte 766 neconformități pe linia securității la incendiu (75 dintre deficiențe fiind soluționate pe timpul controalelor), sancționate cu 387 de avertismente și 281 de amenzi, în cuantum de 1.539.000 lei.

„Astfel, pe timpul verificărilor, colegii noștri au identificat 46 de obiective care nu dețineau autorizația de securitate la incendiu sau alte încălcări care țin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare, a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, inclusiv nerespectarea interdicției privind fumatul în spații publice închise.”, se mai precizează într-un comunicat de presă.

De la începutul anului, inspectorii de prevenire au desfășurat, la nivel național, 2.851 de controale la obiective din categoriile: cluburi, baruri, discoteci, unități de alimentație publică, în urma cărora au fost aplicate 11.045 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5,1 milioane lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro