Cluburile din Liga I ar putea fi sancţionate cu reţinerea unei cote din drepturile TV pentru neîntreţinerea gazoanelor

Cluburile din Liga I ar putea fi sancţionate cu reţinerea unei cote din drepturile TV pentru neîntreţinerea gazoanelor

Cluburile de fotbal din Liga I ar putea fi sancţionate cu reţinerea unei cote din drepturile TV pentru neîntreţinerea gazoanelor, o decizie urmând a fi luată în cadrul următoarei Adunări Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

Multe meciuri din Liga I s-au disputat pe terenuri îngheţate în ultimele luni, deşi cluburile au obligaţia de a porni sistemele de încălzire a gazoanelor în condiţii meteo nefavorabile.

"Vom discuta la următoarea Adunare Generală despre posibilitatea ca acele cluburi care nu respectă standardele care ţin de gazon să fie sancţionate chiar prin reţinerea unei cote din drepturile TV. În perioada următoare vom solicita fiecărui club să îşi desemneze un expert pentru gazon şi chiar să aducem experţi din afară pentru a se remedia problemele legate de suprafeţele de joc", a afirmat oficialul LPF.

Secretarul general a precizat că va solicita Ministerului Sănătăţii să permită accesul suporterilor pe stadioane încă din faza play-off/play-out a Ligii I.

"Azi am avut o consultare cu o firmă care a lucrat cu NBA şi NFL privind o aplicaţie, o platformă pentru revenirea spectatorilor. Acea aplicaţie strânge date legate referitoare la ceea ce se întâmplă în public şi în zona oficialilor cluburilor pentru a se asigura că reglementările medicale sunt respectate. Încă se lucrează cu scenarii pentru revenirea publicului la meciurile de la EURO 2020... iar noi vom propune Ministerului Sănătăţii să revină publicul începând din luna aprilie, cu meciurile din play-off şi play-out. Va fi un exerciţiu bun şi pentru autorităţi pentru a vedea ce funcţionează, ce nu funcţionează pentru a servi cât mai bine interesul turneului final EURO 2020. Dacă autorităţile sunt interesate, noi vom găsi parteneri pentru folosirea acestei platforme. Nu este o sumă mare. Nu vom recurge la cluburi pentru a finanţa această platformă", a spus Ştefan. AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...