Cluj: Circa o sută de persoane au protestat împotriva proiectelor privind grațierea și modificarea codurilor penale

Cluj: Circa o sută de persoane au protestat împotriva proiectelor privind grațierea și modificarea codurilor penale

Aproximativ o sută de persoane au protestat, marți seară, la Cluj-Napoca, împotriva proiectelor de acte normative referitoare la grațiere și modificarea codurilor penale.

Ei au purtat pancarte pe care se putea citi, printre altele, 'Vrem justiție, nu corupție' și au scandat 'Fără hoție în democrație', 'Clujul cere fără grațiere', 'Hoții', 'Demisia', 'Dragnea, nu uita, pușcăria-i casa ta', 'PSD, ciuma roșie', 'Toate partidele, aceeași mizerie''Ieșiți din casă dacă vă pasă', DNA, fă-ți treaba'.

'Protestăm pentru faptul că vrem să se respecte legile. Nu s-a ieșit la vot, ok, nu a ieșit rezultatul pe care l-am vrut noi, cei care suntem acum în stradă, respectăm rezultatul votului, dar în cazul acesta, ceea ce se întâmplă în guvern, în parlament trebuie să fie cu respect față de lege. Faptul că modificăm Codul Penal, faptul că introducem niște ordonanțe de urgență care clar nu ar trebui să fie de urgență ... Nu este nicio urgență. Toate lucrurile astea ne fac să ieșim în stradă și să spunem și noi că ne pasă și că nu vrem să se întâmple așa ceva. E o situație care nu ar trebui să existe într-un stat democratic', a declarat unul dintre protestatari, Diana Vasile, studentă la Facultatea de drept.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare.

'Alertă! Acesta este un protest spontan. Ne vedem la 18.30 în Piața Unirii. Aparent Guvernul nu a înțeles nimic în urma protestului de Duminică și va încerca să promoveze mâine Ordonanța de Urgență care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnați penal sau cercetați. Azi și mâine decidem în ce fel de țară vrem să trăim. Una guvernată de respectul față de legi și statul de drept, sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapă toți!', se spunea în apelul de pe Facebook.

AGERPRES/(A — autor: Marius Septimiu Avram; editor: Nona Jalbă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia

2 Așa o fi?

3 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec