Cluj: DNA a prelungit controlul judiciar în cazul viceprimarului Horvath Anna

Cluj: DNA a prelungit controlul judiciar în cazul viceprimarului Horvath Anna

Viceprimarul UDMR din Cluj-Napoca Horvath Anna a anunțat, pe contul său de Facebook, că DNA a prelungit controlul judiciar asupra sa, în dosarul în care este acuzată de trafic de influență.

'DNA a emis azi o ordonanță de prelungire a controlului judiciar asupra mea, inclusiv a obligației de a nu exercita calitatea de viceprimar. În cursul zilei de mâine voi contesta această decizie, urmând ca instanța să pronunțe soluția definitivă', a scris, miercuri seară, Horvath Anna.

Ea este nemulțumită că nu poate să-și continue activitatea de viceprimar.

'În aceste 60 de zile au fost audiați toți martorii, faza de urmărire penală apropiindu-se de sfârșit. De aceea consider ca invocarea bunei desfășurări a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu mă lăsa să îmi continui munca. În această perioadă am stat cu toată deschiderea la dispoziția organelor competente, cum voi sta, firesc, și în continuare. Deși eu nu am voie să fac declarații despre dosar, țin totuși să afirm că în pofida zvonurilor răspândite această anchetă nu a început datorită vreunui denunț, ci în baza interpretării unor interceptări efectuate începând cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea mea în baza unui mandat de siguranță națională. În această situație am o singură opțiune: trebuie să cred în dorința de aflare a adevărului, caz în care îmi voi putea dovedi nevinovăția', a mai scris pe Facebook Horvath Anna.

De asemenea, ea le mulțumește clujenilor pentru solidaritatea arătată.

'Regret, în schimb, nespus de rău, că printr-o asemenea decizie cei care au încredere în mine și a căror reprezentare mi-am asumat vor fi dezamăgiți de aceste circumstanțe nedorite. Mulțumesc pentru solidaritatea și susținerea clujenilor, căci pentru toate persoanele care își asumă o funcție publică acest lucru contează cel mai mult! Trăind vremuri în care coeziunea socială, forța solidarității sunt cele care contează cel mai mult, sunt ferm convinsă că pe 11 decembrie va trebuie să procedăm în consecință!', mai arată viceprimarul de Cluj-Napoca în postarea sa.

Procurorii DNA au dispus, pe 11 octombrie, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de Anna Horvath , pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Printre obligațiile impuse se află și aceea să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie — mai, Anna Horvath, în calitate de viceprimar, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. DNA a precizat că derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea, în prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

Anchetatorii au mai reținut că, în același context, Anna Horvath a promis că după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice.

Pe 13 octombrie, Horvath Anna a anunțat că intră în concediu fără plată până la încheierea cercetărilor, fiind incorect să fie remunerată dacă nu poate presta munca la primărie.

AGERPRES/ (AS—autor: Marius Septimiu Avram, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”