Cluj: DNA a trimis în judecată un auditor al Camerei de Conturi pentru luare de mită în valoare de 28.000 lei

Cluj: DNA a trimis în judecată un auditor al Camerei de Conturi pentru luare de mită în valoare de 28.000 lei

Un auditor public extern al Camerei de Conturi Cluj a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj, pentru luare de mită în valoare de 28.000 de lei, alături de un om de afaceri, acesta pentru instigare la dare de mită.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: - Isai Gheorghe, la data faptei auditor public extern la Camera de Conturi Cluj - Curtea de Conturi a României, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită; - persoană fizică, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită", se arată într-un comunicat transmis, joi, de DNA.

Faptele s-au petrecut cu ocazia unui control la Primăria municipiului Turda.

"Inculpatul Isai Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, a fost desemnat, în cursul anului 2013, să efectueze un control la primăria municipiului Turda, ce a inclus printre obiective şi executarea contractului "Extindere şi reamenajare parc zoologic şi de agrement Turda, judeţul Cluj". În acest context, pentru a întocmi un raport de control mai "blând" în sensul de a încadra diferitele nereguli constatate la execuţia proiectului respectiv doar la categoria abateri, în condiţiile în care unele dintre ele puteau face obiectul unor sesizări penale, inculpatul Isai Gheorghe ar fi primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză - subcontractori ai lucrărilor) cu titlu de mită un ponton în valoare de 28.000 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, în raportul de control au fost incluse date false.

"Cu titlu de exemplu, în raportul de control în care s-a stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de 1.847.305 lei, se făcea referire, printre altele, la decontarea unor articole înscrise în situaţii de plată privind realizarea de clădiri la care lucrările nici nu fuseseră începute, situaţie care ar fi impus sesizarea organelor de urmărire penală. Folosul necuvenit a fost remis de martori inculpatului Isai Gheorghe la instigarea omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză care, la vremea respectivă, era administratorul unei societăţi comerciale, membră a asocierii care adjudecase iniţial realizarea obiectivului menţionat anterior", se menţionează în comunicatul DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale