Cluj: Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei

Cluj: Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei

Poliţiştii clujeni efectuează, miercuri, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

"În această dimineaţă (miercuri - n.r.) sunt derulate 11 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014-2020", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că ar fi fost evidenţiate în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale pentru peste 7.000 de angajaţi de la patru societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

"Din cercetări a reieşit şi că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia", se mai precizează în comunicatul IGPR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică