Cluj: Trei UAT-uri din judeţ au peste 3 la mie incidenţa COVID-19; purtarea măştii devine obligatorie

Cluj: Trei UAT-uri din judeţ au peste 3 la mie incidenţa COVID-19; purtarea măştii devine obligatorie

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, joi, că în municipiul Gherla şi în comunele Câţcău şi Sic purtarea măştii sanitare devine obligatorie şi în spaţiile deschise, deoarece incidenţa COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori.

În Gherla, incidenţa este de 4,24 la mie, în Câţcău 7,53, iar în Sic - 4,36.

"Situaţia este una mai mult decât îngrijorătoare, alarmantă chiar. (...) La nivelul judeţului Cluj avem cele trei UAT-uri cu incidenţă peste 3 la mie. La cum evoluează cifrele vom ajunge în foarte scurt timp şi la nivelul municipiului Cluj-Napoca în jurul cifrei de 3 la mie. După ce depăşim 3 la mie, intrăm cu alte scenarii, cu alte măsuri, alte restricţii. Putem lua în calcul inclusiv carantinarea unităţii administrativ-teritoriale, în anumite condiţii, ţinând cont de mai mulţi factori", a declarat prefectul Mircea Abrudean.

El a lansat şi un apel către populaţie de a purta masca de protecţie în toate spaţiile deschise şi închise, chiar dacă incidenţa COVID-19 este mai mică.

"Rugămintea şi apelul pe care le fac către clujeni se referă la purtarea măştii peste tot în spaţiile deschise. Este o recomandare fermă, pentru că obligativitatea o putem institui la peste 3 la mie", a mai spus Mircea Abrudean.

În ultimele 24 de ore, 227 persoane au fost confirmate cu COVID-19 în judeţul Cluj, ceea ce reprezintă un record până acum.
AGERPRES/(A-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...