Cluj: Unitatea Specială de Aviaţie a executat 93 de misiuni în primul trimestru al acestui an

Cluj: Unitatea Specială de Aviaţie a executat 93 de misiuni în primul trimestru al acestui an

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a executat, în primul trimestru al anului în curs, 93 de misiuni.

"În trimestrul I 2022 piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au fost la datorie zilnic, efectuând 93 de misiuni operative în slujba cetăţenilor, desfăşurate pe întreg teritoriul naţional. Dintre acestea, 47 de misiuni au constat în intervenţii SMURD, personalul aeronavigant al unităţii acţionând pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transferarea de urgenţă a pacienţilor critici", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de unitatea clujeană.

Intervenţiile au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale Mureş - 13 intervenţii, Jibou - 15, Caransebeş - 19 intervenţii.

"Astfel, pe parcursul trimestrului I 2022, personalul aeronavigant al unităţii a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 61 ore şi 28 de minute de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică. Totodată, în primul trimestru al anului 2022, piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca s-au instruit în zbor 61:40 ore pentru menţinerea sau obţinerea calificărilor şi specializărilor necesare pentru activitatea de zbor, executând 46 misiuni de zbor. Astfel, în trimestrul I 2022, personalul aeronavigant al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a executat un număr de 123 ore şi 8 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av. în 93 de misiuni de zbor", se mai arată în comunicat.

De asemenea, personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 269 misiuni aeriene în primul trimestru al anului 2022 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…