CNADNR va începe lucrări de reparații pe tronsonul Drajna - Lehliu de pe Autostrada Soarelui

CNADNR va începe lucrări de reparații pe tronsonul Drajna - Lehliu de pe Autostrada Soarelui

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) va demara în perioada următoare lucrări de reabilitare a tronsonului Drajna - Lehliu de pe Autostrada A2 și estimează că traficul în perioada estivală nu va fi afectat, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

"Reabilitarea acestui tronson este foarte necesară. Având în vedere că procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanța astfel încât aceasta să înceapă procedura de licitare a proiectului cât mai curând. Cu scuzele de rigoare, cerem înțelegere din partea participanților la trafic, însă drumul necesită o intervenție cât mai rapidă. Ne așteptăm, conform estimărilor noastre, ca traficul în perioada estivală să nu fie afectat, dar în momentul în care vom fi gata să lucrăm, împreună cu Poliția Rutieră vom încerca să găsim soluția cea mai bună astfel încât traficul rutier să fie cât mai puțin afectat", a declarat directorul general CNADNR, Cătălin Homor.

Reprezentanții Companiei de Drumuri precizează că a fost realizată o expertiză tehnică care oferă soluția de reabilitare și, în perioada următoare, se va organiza o licitație publică pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv. Lucrările vor fi efectuate pe o lungime de 40 de kilometri.

"Reamintim că tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat în folosință în anul 2007, durata de viață a lucrărilor existente fiind de 6 ani. Costul lucrărilor se ridică la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrări necesare conform expertizei care constau în frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm și realizarea straturilor de legătură și a celui de uzură. Pentru celelalte tronsoane, calea I București — Constanța, și calea II Constanța — București sunt prevăzute lucrări de întreținere periodică și reparații curente, conform Programului de punere în ordine a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi (Urgența I și Urgența II)", se mai arată în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...