CNATDCU a RESPINS rapoartele comisiilor care i-au ALBIT pe Tobă și Pandele

CNATDCU a RESPINS rapoartele comisiilor care i-au ALBIT pe Tobă și Pandele

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)
a votat miercuri respingerea rapoartelor comisiilor de specialitate care au stabilit ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari Florentin Pandele nu au plagiat. Consiliul General a votat cu o singura abtinere ca presedintele CNATDCU sa numeasca noi comisii de experti din exterior care sa faca o noua evaluare.

In sedinta Consiliului General de miercuri s-a votat asupra rapoartelor prezentate de comisii in cazul celor doi. Au existat 29 de voturi de respingere a rapoartelor, 2 voturi pentru acceptarea rapoartelor si 2 abtineri. astfel, in urma sedintei, s-a decis respingerea rapoartelor comisiilor de lucru care au stabilit ca Petre Toba si Florentin Pandele nu au plagiat.

Consiliul General a mai votat, cu o singura abtinere ca presedintele CNATDCU sa numeasca o noua comisie formata din "personalitati din exterior Consiliul General" care sa dea un verdict final supra intrebarii daca a fost sau nu a fost plagiat.

Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit ca ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Petre Toba, nu a plagiat, propunerea specialistilor fiind de pastrare a titlului de doctor. Comisia care l-a exonerat pe Toba de acuzatia de plagiat e compusa din Marin Claudiu Tupulan, Veronica Mihalache si Cristian Nita.

Membrii comisiei au venit cu o serie de explicatii ridicole, una dintre ele fiind aceea ca nu acesta nu poate fi acuzat ca a copiat de pe internet deoarece "internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii".

Si comisia independente de lucru care a analizat lucrarea de doctorat cu titlul "Romania si noile provocari generate de integrarea europeana" a lui Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a stabilit ca nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Comisia de Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica a CNATDCU a avizat vineri, cu sase voturi din sapte, unul dintre membri fiind absent, raportul comisiei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

2 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

3 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

4 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”

5 VIDEO Scandal între Şoşoacă şi Cartianu: Caricatură! / Mahalagioaică!