CNATDCU a RESPINS rapoartele comisiilor care i-au ALBIT pe Tobă și Pandele

CNATDCU a RESPINS rapoartele comisiilor care i-au ALBIT pe Tobă și Pandele

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)
a votat miercuri respingerea rapoartelor comisiilor de specialitate care au stabilit ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari Florentin Pandele nu au plagiat. Consiliul General a votat cu o singura abtinere ca presedintele CNATDCU sa numeasca noi comisii de experti din exterior care sa faca o noua evaluare.

In sedinta Consiliului General de miercuri s-a votat asupra rapoartelor prezentate de comisii in cazul celor doi. Au existat 29 de voturi de respingere a rapoartelor, 2 voturi pentru acceptarea rapoartelor si 2 abtineri. astfel, in urma sedintei, s-a decis respingerea rapoartelor comisiilor de lucru care au stabilit ca Petre Toba si Florentin Pandele nu au plagiat.

Consiliul General a mai votat, cu o singura abtinere ca presedintele CNATDCU sa numeasca o noua comisie formata din "personalitati din exterior Consiliul General" care sa dea un verdict final supra intrebarii daca a fost sau nu a fost plagiat.

Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit ca ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Petre Toba, nu a plagiat, propunerea specialistilor fiind de pastrare a titlului de doctor. Comisia care l-a exonerat pe Toba de acuzatia de plagiat e compusa din Marin Claudiu Tupulan, Veronica Mihalache si Cristian Nita.

Membrii comisiei au venit cu o serie de explicatii ridicole, una dintre ele fiind aceea ca nu acesta nu poate fi acuzat ca a copiat de pe internet deoarece "internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii".

Si comisia independente de lucru care a analizat lucrarea de doctorat cu titlul "Romania si noile provocari generate de integrarea europeana" a lui Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a stabilit ca nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Comisia de Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica a CNATDCU a avizat vineri, cu sase voturi din sapte, unul dintre membri fiind absent, raportul comisiei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN