CNCAV: Persoana din Timiş, vaccinată cu rapel, a avut o reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic

CNCAV: Persoana din Timiş, vaccinată cu rapel, a avut o reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează vineri că femeia de 41 de ani din judeţul Timiş, cadru medical, care a suferit o reacţie alergică după rapelul cu vaccin nu a avut "criterii de şoc anafilactic".

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la reacţiile adverse postvaccinale ale unui cadru medical din judeţul Timiş, pentru corecta informare a opiniei publice, CNCAV precizează că persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 4 februarie, în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic", arată CNCAV.

Conform sursei citate, "simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situaţii".

"Femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate. Facem precizarea că persoana deţine în istoricul medical multiple episoade alergice", arată Grupul de comunicare al CNCAV.

Reprezentanţii DSP Timiş informau vineri dimineaţa că, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului au fost administrate 801 vaccinuri anti-COVID şi s-au înregistrat trei reacţii adverse, dintre care una de tip şoc anafilactic, tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat. Toate cele trei reacţii adverse s-au înregistrat la rapel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia