CNCD: 26 martie - termen de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe Iohannis şi Kovesi

CNCD: 26 martie - termen de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe Iohannis şi Kovesi

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a stabilit ca 26 martie să fie termenul de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"S-a dat un termen de audiere pe 26 martie, pentru că părţile au depus puncte de vedere, completarea petiţiei", a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

El a precizat că toate părţile vizate de sesizare au transmis la CNCD puncte de vedere în scris.

"Administraţia Prezidenţială a fost reprezentată de o doamnă consilier juridic", a mai spus preşedintele CNCD.

Totodată, Asztalos Csaba a susţinut că pe 26 martie sigur nu va fi dată o decizie a CNCD în acest caz.

Sesizarea a fost făcută de site -ul luju.ro (Lumea Justiţiei) şi vizează folosirea termenului "penali" de către preşedintele Klaus Iohannis şi a celui de "inculpaţi" de către procurorul-şef al DNA. Sesizarea a fost înregistrată la CNCD pe 19 februarie, potrivit site-ului Lumea Justiţiei.

În petiţie se face referire la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat, printre altele, că: "Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA", precum şi la conferinţa de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruţa Kovesi a vorbit, printre altele, despre "inculpaţi care fac acuzaţii nereale" şi despre "un festival disperat al inculpaţilor".

"Nu se poate accepta ca, preluându-se şi perpetuându-se asemenea mesaje, să ne adresăm cu toţii în societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puşcăriaş', care în lumea civilizată - în principal în spaţiul UE - sunt considerate forme de discriminare, care pot naşte până la reacţii de ură şi violenţă", se arată în sesizarea publicată de luju.ro . AGERPRES/(A, AS - autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...