CNN a trimis un desenator la conferința de presă, după ce Casa Albă a interzis camerele de luat vederi

CNN a trimis un desenator la conferința de presă, după ce Casa Albă a interzis camerele de luat vederi

Postul de televiziune american CNN l-a trimis vineri pe Bill Hennesy, cel care realizează pentru acest post desenele de la procesele Curții Supreme a SUA, la conferința de presă de la Casa Albă, unde în ultimele săptămâni a fost interzisă prezența camerelor de luat vederi, informează EFE.

După reducerea numărului de întâlniri cu ziariștii decisă de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, și imposibilitatea de a transmite imagini de la briefing-urile de presă, CNN a mizat pe creativitatea desenatorului său pentru a ilustra conferința de presă.

La fel ca în cazul desenelor de la Curtea Supremă a SUA, unde sunt interzise camerele de luat vederi, postul CNN a dorit să prezinte conferința de presă în care administrația președintelui Donald Trump dă explicații pe marginea politicilor și deciziilor liderului de la Casa Albă.

Aceste eforturi sunt comune în SUA, unde înregistrarea unui proces este ilegală și mass media au recurs la desenatori pentru a ilustra cazurile publicului care nu poate fi prezent în sala de judecată.

Hennessy a ilustrat procese precum cel împotriva președintelui democrat Bill Clinton, pentru rolul său în scandalul sexual în care a fost implicat în 1998 cu stagiara Monica Lewinsky, însă prezența sa la Casa Albă nu este o obișnuință.

CNN a difuzat desenul făcut de Hennessy la Casa Albă și a invitat și alte mijloace de comunicare să recurgă la această opțiune pentru a informa despre conferințele de presă cu Sean Spicer.

Purtătorii de cuvânt ai președinților americani, fie ei democrați sau republicani, desfășoară conferințe de presă în prezența camerelor de filmat de mai bine de 25 de ani, însă Trump a amenințat să le pună capăt, iar echipa sa de comunicare a redus întâlnirile cu ziariștii, o dovadă a tendinței către secretism a noii administrații, comentează EFE.

De la începutul lunii, Spicer și Sarah Huckabee Sanders, adjuncta sa, au organizat doar patru briefing-uri de presă în prezența camerelor de filmat. De altfel, în ultimele luni, echipa de comunicatori ai Casei Albe a redus numărul, durata și accesul la conferințele de presă, care nu mai sunt zilnice.

Spicer a avut o relație încordată cu presa încă din prima sa zi de purtător de cuvânt, la 21 ianuarie, când i-a acuzat pe ziariștii prezenți de modul în care au reflectat ceremonia de învestitură a lui Trump, care avusese loc cu o zi în urmă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa