CNN: Noile rute ale dronelor americane peste Marea Neagră reduc „capacitatea de colectare a informațiilor”

CNN: Noile rute ale dronelor americane peste Marea Neagră reduc „capacitatea de colectare a informațiilor”

Potrivit postului TV, în prezent, Statele Unite vor continua zboruri în spațiul aerian internațional, dar vor trece la o distanță de 64 km de granița cu Ucraina.

Decizia SUA de a ajusta rutele dronelor peste Marea Neagră în urma prăbușirii dronei din 14 martie limitează capacitatea americanilor de a colecta informații legate de operațiunile militare în Ucraina, a transmis marți de CNN , citând un înalt oficial militar.

Utilizarea de către Forțele Aeriene ale SUA a noilor căi de zbor pentru drone limitează semnificativ capacitatea Statelor Unite de a „aduna informații”, a spus el. Potrivit postului, această decizie a fost luată după ce drona MQ-9 Reaper a forțelor aeriene americane s-a prăbușit în apele internaționale ale Mării Negre, pe 14 martie. Apoi, noile rute, potrivit unei alte surse, au devenit parte a unei campanii de reducere a probabilității de a ajunge la noi provocări în regiune.

Potrivit postului de televiziune, în acest moment Statele Unite vor continua zborurile în spațiul aerian internațional, dar vor trece la o distanță de 64 km de granița cu Ucraina și nu la 19 km, așa cum era înainte de căderea MQ-ului 9 Reaper.

Anterior, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, nu a răspuns la o audiere în cadrul Comisiei pentru serviciile armate din Senatul SUA legate de ajustarea zborurilor dronelor deasupra Mării Negre.

O dronă MQ-9 Reaper a forțelor aeriene americane s-a prăbușit în apele internaționale ale Mării Negre pe 14 martie.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că drona zbura în direcția frontierei ruse cu transponderele oprite și a intrat în zona „regimului temporar de utilizare a spațiului aerian” introdus în legătură cu „operațiunea militară specială”. Dispozitivul a pierdut controlul ca urmare a manevrelor bruște și s-a prăbușit, iar luptătorii ruși careescortau drona nu au folosit arme aeropurtate și nu au intrat în contact cu drona, a adăugat acesta.

Potrivit versiunii americane, două Su-27 rusești au interceptat un MQ-9 într-o misiune de recunoaștere și au aruncat combustibil în direcția sa de mai multe ori. În cele din urmă, potrivit Washingtonului, unul dintre luptători a lovit elicea dronei, ceea ce a dus la prăbușirea acesteia din urmă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?