CNN: Oficialii americani recunosc pierderile semnificative ale Ucrainei în contraofensivă

CNN: Oficialii americani recunosc pierderile semnificative ale Ucrainei în contraofensivă

Reprezentanții administrației americane au declarat pentru postul TV că rezistența trupelor ruse a fost mai puternică decât se aștepta.

Foto: Shutterstock

Forțele ucrainene au suferit pierderi semnificative în încercarea lor de contraofensivă, deoarece rezistența forțelor ruse s-a dovedit a fi mai puternică decât se aștepta, a transmis joi CNN , citând reprezentanți anonimi ai administrației americane.

Vorbim de pierderi atât în ​​echipament, cât și în personal.

Forțele ruse, care ocupă poziții bine fortificate, au reușit să provoace daune grave echipamentelor ucrainene care înaintau. Potrivit CNN, o astfel de dezvoltare a evenimentelor a avut loc, în special, lângă Artemovsk. Printre echipamentele distruse se numără vehiculele blindate americane MRAP.

Oficialii administrației americane susțin însă că pierderile nu vor afecta planurile mai ample de contraofensivă ucraineană.

După cum sa raportat anterior în Ministerul rus al Apărării, forțele ucrainene au făcut încercări ofensive nereușite din 4 iunie, în timp ce au suferit pierderi în oameni și echipamente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 Spre Pământ se îndreaptă o furtună solară de o intensitate rară

5 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”