CNSAS a încheiat procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei Securități

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a finalizat, în ședința de joi, procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei poliții politice.

"A fost încheiată procedura de deconspirare pentru un număr de cinci surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă, potrivit prevederilor art. 1 alin. 7 din OUG nr. 24/ 2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008", se precizează într-un comunicat al CNSAS transmis AGERPRES.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost infirmate notele de constatare și s-a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că 13 persoane verificate, dintre care 12 aleși locali, nu au avut calitatea de lucrător sau de colaborator al Securității.

De asemenea, Colegiul CNSAS a acreditat trei persoane în calitate de cercetători externi, ca urmare a analizării cererilor de acreditare și a documentelor cuprinzând tematicile de studiu aferente.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…