Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad, până vineri dimineaţa

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad, precum şi o atenţionare Cod galben pe râuri din judeţele Sălaj şi Bihor, valabile până vineri dimineaţa.

Astfel, până vineri, la ora 10:00, este în vigoare Codul portocaliu de inundaţii pe râul Crişul Alb: sector aval S.H Vaţa de Jos - S.H. Gurahonţ, în judeţele Hunedoara şi Arad, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte. În aceste condiţii se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râul Crişul Alb - pe sectorul aferent S.H. Gurahonţ.

De asemenea, până vineri, la ora 08:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău - bazin amonte S.H. Marca şi afuenţii aferenţi sectorului aval S.H. Marca, judeţele: Sălaj şi Bihor.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza avertizările hidrologice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris