Cojones cât tot Guvernul/Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga. Unde-i lege nu-i tocmeală

Cojones cât tot Guvernul/Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga. Unde-i lege nu-i tocmeală

Referindu-se la demolarea chioşcurilor de la metrou, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că ”legea este lege”, iar ”unde este lege nu este tocmeală”. ”Un cartel se destructurează cu ranga”, a adăugat ministrul, referindu-se la interveţia directorului Metrorex.

„Legea este legea şi, unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea spaţiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal”, a eclarat, miercuri, Cătălin Drulă, felicitându-l pe directorul Metrorex pentru că a pus „umărul” la demolarea chioşcurilor de la metrou care funcţionau ilegal.

„Un cartel se destructurează cu ranga” a spus ministrul.

Ministrul a precizat că se va face restabilirea legalităţii, mai mulţi primari de sector anuntând că vor face demersurile necesare.

Diretorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, a participat miercuri la operaţiunile de demolare a spaţiilor comerciale de la Staţia Ştefan cel Mare, folosindu-se şi de o rangă cu ajutorul căreia a forţat uşa unui chioşc.

Anterior, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţase că astfel de acţiunio de demolare a spaţiilor comerciale de la metrou au demarat la Staţia Ştefan cel Mare, urmând să fie continuată li la staţiile de metrou Pipera şi Piaţa Iancului, unde se va ajunge cel mai probabil în cursul zilei de vineri.

Şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că demolarea spaţiilor de la metrou va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...