Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Colaborare electorală între PNL Diaspora și CDU Koln

Reprezentanții PNL Diaspora și ai Uniunii Creștin Democrate (CDU) din cadrul consiliului municipal Koln au stabilit să se susțină reciproc în următoarele scrutine electorale, anunță un comunicat de presă al liberalilor transmis duminică AGERPRES.

Colaborarea a fost discutată în acest weekend, conform sursei citate, la întâlnire participând Ralph Elster, vicepreședintele fracțiunii CDU Koln, senatorul Viorel Badea, copreședinte PNL Diaspora, Marian Zlotea, secretar general adjunct al PNL, și Gabriel Săvulescu, președinte PNL Diaspora Koln.

"S-a stabilit ca PNL Diaspora și CDU Koln să se susțină reciproc în următoarele trei scrutine electorale. Astfel, CDU Koln va susține logistic PNL Diaspora în cadrul campaniei de informare a cetățenilor români rezidenți în landul Renania de Nord-Westfalia asupra modalității și importanței înscrierii în Registrul electoral", se arată în comunicat.

Totodată, PNL Diaspora va susține, prin intermediul organizațiilor sale de la Koln și Bonn, candidații CDU pentru alegerile parlamentare federale, programate pentru septembrie 2017.

S-a discutat, de asemenea, susținerea unor candidați români pe listele CDU la viitoarele alegeri locale și regionale, mai arată comunicatul PNL.

"Ralph Elster a prezentat, în cadrul discuțiilor, proiectul CDU de înființare a Cercului de Lucru Român Ortodox, prin care se dorește o aprofundare a relațiilor CDU cu cei peste 250.000 de cetățeni români rezidenți în landul Renania de Nord-Westfalia, aceștia din urmă reprezentând un factor politic important", menționează PNL.

Un seminar comun care va avea loc în perioada următoare va aborda obiective precum intensificarea colaborării economice și a parteneriatului între Koln și orașul din România cu care este înfrățit, Cluj-Napoca, identificarea și implementarea soluțiilor legate infracționalitatea transfrontalieră, precum și intensificarea și eficientizarea colaborării în scopuri electorale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video