Columbia a adoptat o lege care garantează accesul gratuit şi universal la vaccinarea împotriva COVID-19

Columbia a adoptat o lege care garantează accesul gratuit şi universal la vaccinarea împotriva COVID-19

Columbia a adoptat miercuri o lege care garantează accesul gratuit şi universal la vaccinarea împotriva COVID-19 din 2021, informează AFP.

Preşedintele Ivan Duque a semnat legea care a fost votată de Congres şi care permite accesul gratuit la vaccinuri "pentru toţi columbienii".

Legea autorizează, de asemenea, guvernul să încheie parteneriate multilaterale pentru obţinerea vaccinurilor.

Un consiliu tehnic va evalua posibilele efecte secundare ale strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

La sfârşitul lunii noiembrie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că ţara va avea acces la 20 de milioane de doze graţie programului internaţional Covax, lansat de OMS, al cărui obiectiv este să contribuie la asigurarea accesului echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19.

Guvernul lui Duque a dat asigurări, de asemenea, că negociază cu diverse companii farmaceutice.

Campania de vaccinare ar putea începe în primul trimestru al lui 2021 şi vizează în primul rând lucrătorii din domeniul sănătăţii, adulţii de peste 60 de ani şi persoanele cu comorbidităţi precum diabetul sau boli renale şi cardiace.

Columbia, a patra cea mai mare economie din America Latină, a detectat primul caz de COVID-19 pe teritoriul său la 6 martie şi a impus un lockdown strict pe 25 martie, înainte de a-l relaxa pentru a contracara prăbuşirea economiei.

De la 1 septembrie, această ţară cu 50 de milioane de locuitori mizează pe o strategie bazată pe responsabilitatea individuală şi pe utilizarea pe scară largă a măştilor în spaţiile publice.

Columbia a raportat până în prezent circa 1,4 milioane de contaminări şi peste 38.300 de decese asociate noului coronavirus.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...