Columbia se apropie de ţinta fixată pentru 2020 de eradicare a 130.000 de hectare de coca

Columbia se apropie de ţinta fixată pentru 2020 de eradicare a 130.000 de hectare de coca

Columbia se apropie de ţinta pe care şi-a fixat-o pentru 2020 de a reduce cu 130.000 de hectare terenurile cultivate cu coca, a anunţat luni ministrul apărării columbian Carlos Holmes Trujillo, informează dpa.

"Cu 98.056 de hectare de coca eradicate până pe 24 octombrie, forţele publice avansează spre obiectivul de 130.000 de hectare eradicate în 2020", a anunţat Trujillo într-un tweet, adăugând că în 2019 au fost eradicate 101.273 de hectare de coca.

De asemenea, ministrul columbian al apărării a felicitat autorităţile abilitate pentru confiscarea până pe 15 octombrie a circa 388 de tone de clorhidrat de cocaină, substanţă chimica purificată extrasă din plantă, o creştere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

El a adăugat că au fost confiscate 462 de tone de frunze de coca şi 51 de tone de pastă de cocaină.

În iunie, preşedintele columbian Ivan Duque şi Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODOC) au atenţionat că, deşi columbienii cultivă coca pe mai puţine hectare de teren ca anul trecut, producţia de cocaină a crescut.

Eforturile guvernului columbian de a eradica culturile de coca şi a-i ajuta pe fermieri să le înlocuiască prin alte culturi au contribuit la cea mai accentuată scădere din ultimii şase ani, a mai spus Duque. Însă, în pofida faptului că plantele de coca sunt cultivate pe mai puţine terenuri, potenţialul de producţie de cocaină a crescut cu 1,5% până la 1,137 de tone metrice, a subliniat reprezentantul UNODC Pierre Lapaque, atribuind productivitatea mai mare cultivării de coca în enclave specifice.

Columbia este unul dintre cei mai mari din lume producători de cocaină. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu