Comandantul flotei ruse din Marea Neagră ar fi fost arestat după scufundarea crucișătorului Moskva

Comandantul flotei ruse din Marea Neagră ar fi fost arestat după scufundarea crucișătorului Moskva

Amiralul Igor Osipov, comandantul flotei ruse din Marea Neagră, a fost eliberat din funcție și arestat în urma scufundării crucișătorului Moskva, anunță serviciul de informații al armatei Ucrainei. Adjunctul său, viceamiralul Serghei Pinciuk, este și el anchetat în această cauză, potrivit aceleiași surse, care mai arată că și alți comandanți ruși au fost eliberați din funcții.

Serviciul de informații al armatei Ucrainei afirmă că aceste măsuri represive au fost determinate de scufundarea navei-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul Moskva.

Anunțul arestării amiralului Igor Osipov și al anchetării adjunctului său, viceamiralul Serghei Pinciuk, a fost făcut vineri de reprezentantul serviciului de informații al armatei ucrainene, Vadim Skibițki.

De asemenea, din cauza slabei pregătiri a ofensivei în Ucraina și a pierderilor masive de personal armament și echipamente, au fost eliberați din funcții și alți comandanți militari rusi, mai arată sursa citată.

Au fost dați afară comandantul Armatei a 6-a, generalul-locotenent V. Ershov, comandantul Armatei 1 de Panzere a Districtului Militar de Vest, generalul-locotenent S. Kisel, și unul din adjuncții săi.

Comandantul Corpului de Armată 22 al Districtului Militar de Sud, generalul-maior A. Marzoev, a fost și el eliberat din funcție, a mai precizat reprezentantul seriviciului ucrainean de informații al armatei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…