Comandantul-șef al Armatei ucrainene, despre mobilizarea în Rusia: „Nu contează câți dușmani sunt, îi vom distruge”

Comandantul-șef al Armatei ucrainene, despre mobilizarea în Rusia: „Nu contează câți dușmani sunt, îi vom distruge”

Forțele Armate ale Ucrainei vor distruge toți dușmanii, indiferent de numărul lor, a scris Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi pe Facebook, ca răspuns la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă, notează Yahoo News.

„Ofensiva pe scară largă a inamicului nu ne-a speriat. Mai mult, ne-am unit și am înfruntat dușmanul cu demnitate. Anunțul de mobilizare în Rusia este o dovadă în acest sens.

Prin urmare, nicio declarație a conducerii militare și politice a țării agresoare nu va afecta disponibilitatea noastră de a lupta pentru libertatea țării noastre.

Îi vom distruge pe toți cei care vin pe pământul nostru cu arme și amenințări - fie de bună voie, fie din mobilizare”, a scris Valerii Zaluzhnyi pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că sute de mii de bărbați și femei își protejează pământul natal, propriile case, copiii lor și viitorul țării.

Președintele rus Vladimir Putin, în dimineața zilei de 21 septembrie, într-un discurs adresat rușilor, a declarat despre mobilizarea parțială a cetățenilor țării.

Înainte de aceasta, rușii au început să se intereseze activ de modul în care pot părăsi țara și cum pot obține o amânare a serviciului militar.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia va mobiliza 300 de mii de rezerviști.

Miercuri, Statul Major General ucrainean a raportat că 55.110 soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danylov, a calificat anunțul mobilizării parțiale în Rusia drept un plan al lui Vladimir Putin de a se debarasa de cetățenii ruși.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează