Comisar șef de poliție din DGA, reținut sub acuzația că sprijinea traficanți de droguri

Petru Daniel Pitcovici, comisar șef de poliție în cadrul DGA, a fost reținut de procurorii DIICOT, sub acuzația că a oferit sprijin unor traficanți de droguri, care aduceau cocaină din Olanda. Petru Pitcovici este fost șef al Diviziei Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție, el fiind trimis în judecată de DNA pentru favorizarea infractorului în dosarul omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 11 — 19 mai, procurorii au efectuat o anchetă cu privire la activitatea mai multor persoane, care au acționat în mod coordonat în vederea introducerii pe teritoriul României de droguri procurate din Olanda, care erau comercializate pe raza municipiului București.

Astfel, la data de 8 mai, Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon și Cristinel Dumitrache s-au deplasat în Olanda în vederea procurării de droguri, iar pe 11 mai aceștia s-au prezentat cu un autoturism la punctul de trecere al frontierei Nădlac.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în filtrul de aer au fost găsite 2 pachete care conțineau pulbere de culoare albă, iar în urma examinării tehnico-științifice s-a descoperit cantitatea de 429,98 grame cocaină și 0,51 grame de 3,4 — metilendioximetamfetamină (MDMA).

Ulterior, Natalia Tripon și Cristinel Dumitrache au fost arestați preventiv, însă Bogdan Emanuel Paraschiv a reușit să se sustragă urmăririi penale.

În urma cercetărilor, procurorii DIICOT au stabilit că cei trei au fost determinați să procure drogurile din Olanda de către un alt traficant, Dan Sandu Simion, zis "Dan Chioru", care de altfel le-a dat și suma de 10.000 de euro.

Totodată, s-a stabilit faptul că Petru Daniel Pitcovici, comisar șef de poliție în cadrul DGA, a oferit sprijin și ajutor lui "Dan Chioru" și Bogdan Emanuel Paraschiv, în scopul îngreunării cercetărilor efectuate, depistării și probării autorilor.

Petru Pitcovici, Dan Sandu Simion și Bogdan Emanuel Paraschiv au fost depistați joi, în fața unui restaurant situat în București, iar cu ocazia controlului efectuat asupra lor și a două autoturisme folosite de către aceștia au fost identificate și ridicate sumele de 900 euro, 900 dolari, 3.000 lei, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, procurorii au ridicat în vederea indisponibilizării trei autoturisme de lux.

Dan Sandu Simion, Bogdan Emanuel Paraschiv și Petru Pitcovici au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finanțarea și favorizarea făptuitorului, urmând a fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu polițiști din cadrul DGPMB — Serviciul Grupuri Infracționale, cu suportul tehnic și informativ-operativ asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă, Direcția Operațiuni Speciale și Direcția Generală Anticorupție.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze