Comisarii ANPC au închis temporar locurile de joacă din trei parcuri din sectorul 2 al Capitalei

Comisarii ANPC au închis temporar locurile de joacă din trei parcuri din sectorul 2 al Capitalei

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar locurile de joacă din trei parcuri din sectorul 2 al Capitalei, în urma constatării mai multor nereguli, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a realizat, pe 31 martie, sub coordonarea ANPC, ample acţiuni de control în trei parcuri din sectorul 2 al Capitalei: Plumbuita, Tei şi Motodrom, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.

"Aşa cum am mai spus, am copilărit în sectorul 2 şi, ca atare, pentru mine este o prioritate. M-aş fi bucurat ca, în 2022, o primăvară aşa frumoasă să găsească parcurile sectorului îngrijite, modernizate, îmbietoare pentru bucureşteni, dar mai ales pentru copii. Din păcate, nu sunt nici curăţate, nici amenajate. Par părăsite şi sunt pline de praf şi de pericole pentru cei mici, dacă vor să se joace, ceea ce nu este admisibil. Mai ales că se află în mijlocul unor cartiere atât de populate, unde oamenii şi-ar dori un loc de agrement bine întreţinut, din grijă pentru ei", a declarat Mihai Culeafă, vicepreşedintele ANPC.

În cele trei parcuri, au fost controlate locurile de joacă, precum şi spaţiile destinate practicării sportului în aer liber, precum baschet, tenis, fitness etc.

"În toate aceste locaţii, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 2, au fost constatate nereguli de către comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov, aplicându-se primele sancţiuni. Până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate locurile de joacă, precum şi terenurile destinate practicării sportului, până la remedierea deficienţelor", se menţionează în comunicat.

Potrivit ANPC, printre principalele nereguli constatate de comisari au fost: bucăţi de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri, utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, precum şi lipsa manşoanelor de protecţie din cauciuc la lanţurile leagănelor.

Comisarii ANPC au mai constatat că toate băncile din parcuri aveau vopseaua exfoliată, precum şi lipsa informării scrise a publicului în zona de fitness.

"Verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare, când vom reveni cu amănunte referitoare la alte măsuri aplicate", se mai precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...