Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles

Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles

Comisia Europeană a dat dispoziții marți, după seria de explozii de la aeroportul Zaventem și din cel puțin o stație de metrou din Bruxelles ca personalul său să rămână acasă sau să nu părăsească clădirile în care se află deja, informează Reuters și AFP.

* LIVE UPDATE Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 10 morți și 30 de răniți, potrivit unor surse spitalicești (FOTO-VIDEO)

Totodată, un purtător de cuvânt al personalului care își desfășoară activitatea în Parlamentul European, aflat în apropiere, a declarat că legislativul european funcționează în regim normal.

În jurul orei locale 08:00, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles s-au produs două explozii soldate cu 10 morți și alți 30 de răniți grav, relatează postul belgian RTBF, citând surse spitalicești.

Rețeaua de metrou a fost închisă în Bruxelles după ce la stația Maalbeck s-au produs cel puțin două explozii, iar la stația Schuman, ambele în apropierea principalului sediu al Comisiei Europene și al Consiliului European, s-ar fi produs o altă explozie, potrivit unor martori citați de presa locală.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale