Comisia Europeană dă asigurări că starea de sănătate a lui Juncker este "excelentă"

Comisia Europeană a respins miercuri solicitările de a publica periodic informări medicale despre starea de sănătate a președintelui ei, Jean-Claude Juncker, asigurând că acesta se simte "excelent", transmite agenția EFE.

'Președintele are o sănătate excelentă și nu sunt la curent de vreo intenție sau idee de a publica regulat un buletin (medical)', a declarat la conferința de presă cotidiană purtătorul de cuvânt comunitar Alexander Winterstein.

Întrebat de ce executivul european nu publică astfel de informări, care sunt obișnuite în unele țări, Winterstein a răspuns că știe de existența acestei practici în Statele Unite, dar a apreciat că nu se poate compara situația de putere mondială a SUA cu aceea a executivului comunitar.

'Știu ce se face în SUA, dar nu este același lucru, (președintele american) este comandantul uneia dintre cele mai mari armate ale lumii, cu acces la arme nucleare, și nu se compară cu președintele Comisiei Europene', a indicat Alexander Winterstein.

Starea de sănătate a lui Jean-Claude Juncker a fost subiectul unor speculații, adesea însoțite de solicitări privind demisia sa. Însă singurul anunț oficial venit dinspre Comisia Europeană a fost că președintele ei a urmat în martie anul trecut un tratament pentru pietre la rinichi, dar fără să fi fost spitalizat.

Recent, Juncker însuși a dezmințit unele informații apărute în presă și spus că nu este 'nici obosit și nici bolnav', asigurând totodată că va lupta 'până la ultima suflare pentru o Europă unită'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake