Comisia Europeană dă asigurări că starea de sănătate a lui Juncker este "excelentă"

Comisia Europeană dă asigurări că starea de sănătate a lui Juncker este "excelentă"

Comisia Europeană a respins miercuri solicitările de a publica periodic informări medicale despre starea de sănătate a președintelui ei, Jean-Claude Juncker, asigurând că acesta se simte "excelent", transmite agenția EFE.

'Președintele are o sănătate excelentă și nu sunt la curent de vreo intenție sau idee de a publica regulat un buletin (medical)', a declarat la conferința de presă cotidiană purtătorul de cuvânt comunitar Alexander Winterstein.

Întrebat de ce executivul european nu publică astfel de informări, care sunt obișnuite în unele țări, Winterstein a răspuns că știe de existența acestei practici în Statele Unite, dar a apreciat că nu se poate compara situația de putere mondială a SUA cu aceea a executivului comunitar.

'Știu ce se face în SUA, dar nu este același lucru, (președintele american) este comandantul uneia dintre cele mai mari armate ale lumii, cu acces la arme nucleare, și nu se compară cu președintele Comisiei Europene', a indicat Alexander Winterstein.

Starea de sănătate a lui Jean-Claude Juncker a fost subiectul unor speculații, adesea însoțite de solicitări privind demisia sa. Însă singurul anunț oficial venit dinspre Comisia Europeană a fost că președintele ei a urmat în martie anul trecut un tratament pentru pietre la rinichi, dar fără să fi fost spitalizat.

Recent, Juncker însuși a dezmințit unele informații apărute în presă și spus că nu este 'nici obosit și nici bolnav', asigurând totodată că va lupta 'până la ultima suflare pentru o Europă unită'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 VIDEO Televiziunile rusești s-au întors împotriva oligarhilor: „Roman Abramovici să se ocupe de trupele aeropurtate, Potanin de tancuri”