Comisia Europeană şi-a luat angajamentul solemn în faţa CJUE

Comisia Europeană şi-a luat angajamentul solemn în faţa CJUE

Preşedinta şi membrii Comisiei Europene au luat luni, în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg, angajamentul solemn prevăzut de tratatele Uniunii Europene, indică un comunicat al CJUE.

Deşi tratatele nu prevăd modalităţile specifice ale angajamentului solemn, Comisia Europeană a acordat întotdeauna o importanţă deosebită faptului ca angajamentul solemn să fie luat în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Reînnoind ataşamentul său profund pentru această tradiţie, noua Comisie Europeană a ţinut să se prezinte foarte repede în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, la doar câteva săptămâni de la începutul activităţii sale.

Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa Alteţei Regale, Marele Duce, a Preşedintelui Camerei Deputaţilor a Marelui Ducat al Luxemburgului, Fernard Etgen, şi a premierului Luxemburgului, Xavier Bettel.

Angajamentul solemn luat de preşedinta şi ceilalţi membri ai Comisiei Europene include respectarea ''tratatelor şi Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene'', exercitarea responsabilităţilor în deplină independenţă, în interesul general al Uniunii şi abţinerea de la ''orice act incompatibil cu natura'' funcţiilor sau cu îndeplinirea sarcinilor.

''De asemenea, mă angajez să respect, pe durata şi după încetarea mandatului, obligaţiile impuse de acesta şi în special obligaţia de onestitate şi prudenţă în a accepta, după încheierea mandatului, anumite funcţii sau avantaje", se mai arată în angajamentul asumat de preşedinta CE şi de fiecare comisar european.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 Vești bune din Ucraina! Ce secret dureros încearcă să ascundă Armata Rusiei