Comisia Europeană solicită României să transpună în legislație normele UE privind recunoașterea calificărilor profesionale

Comisia Europeană a trimis, joi, avize motivate Letoniei și României pentru a transpune în legislațiile naționale Directiva 2013/55/UE privind recunoașterea calificărilor profesionale, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Directiva 2013/55/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 noiembrie 2013 de modificare a Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale a intrat în vigoare la data de 17 ianuarie 2014.

Directiva 2013/55/UE prevede un sistem modern al UE de recunoaștere a calificărilor profesionale care simplifică și face mai rapidă recunoașterea calificărilor profesionale dintr-o altă țară și care garantează respectarea cerințelor țării gazdă. Directiva trebuia să fie transpusă în legislația națională până la 18 ianuarie 2016. Cu toate acestea, Letonia și România încă nu au comunicat Comisiei transpunerea sa completă.

Letonia și România au acum la dispoziție doua luni pentru a notifica Comisiei transpunerea completă a directivei, iar în caz contrar, Comisia poate decide sa le aducă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

5 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …