Comisie mixtă Guvernul român - oficiali de la Bruxelles, pentru discutarea punctelor din MCV (surse)

Comisie mixtă Guvernul român - oficiali de la Bruxelles, pentru discutarea punctelor din MCV (surse)

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: O comisie mixtă, formată din membri ai Executivului de la Bucureşti şi oficiali de la Bruxelles, va discuta, în perioada ce vine, pe punctele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România, detalii urmând să fie stabilite săptămâna viitoare, au declarat joi surse guvernamentale.

Iniţiativa acestei comisii a fost agreată în contextul întâlnirii avute miercuri, la Bruxelles, de premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, din respectiva echipă urmând să facă parte membri ai Comisiei, ai Guvernului român şi experţi, arată sursele citate.

Fiecare punct în parte din raportul MCV va fi analizat de către specialişti, unul din obiective fiind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România înainte de încheierea mandatului Comisiei Europene, în toamnă.

Potrivit surselor citate, discuţiile nu vor atinge însă tema legilor deja adoptate în Parlament, deoarece o anulare a acestora ar fi o încălcare a Constituţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia