Comisiile de agricultură și mediu din Senat: Prevederile din Legea vânătorii referitoare la pășunat și câini, suspendate

Comisiile de agricultură și mediu din Senat: Prevederile din Legea vânătorii referitoare la pășunat și câini, suspendate

Comisiile de agricultură și mediu din Senat au acordat marți raport favorabil OUG 60/2015 care suspendă prevederile din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic referitoare la pășunat și numărul de câini de pază. "Am fost de acord toți să suspendam prevederile legii, să oferim timp pentru negocieri. Nu putem noi în Parlament să stabilim în ce perioade au voie să meargă cu oile la pășunat", a declarat președintele Comisiei pentru mediu, Octavian Motoc.

Legea Vânătorii și a protecției fondului cinegetic prevede interzicerea pășunatului animalelor domestice pe terenuri agricole în perioada 6 decembrie — 24 aprilie și limitarea numărului de câini însoțitori la trei în zonele de munte, doi în zonele de deal și unul în zonele de câmpie. În acest număr sunt incluși și câinii care asigură paza stânei.

Potrivit expunerii de motive a ordonanței, nepromovarea proiectului de suspendare a acestor prevederi în regim de urgență poate avea consecințe nefavorabile în plan economic și social, "cu impact deosebit de grav asupra sectorului zootehnic din România".

Raportul comisiilor de agricultură și mediu va intra în dezbaterea plenului Senatului, prima Cameră legislativă sesizată în acest caz.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”