Compania lui Trump a căutat să obțină un acord imobiliar cu Moscova în timpul campaniei prezidențiale (Washington Post)

Compania lui Trump a căutat să obțină un acord imobiliar cu Moscova în timpul campaniei prezidențiale (Washington Post)

Compania lui Donald Trump a căutat să obțină un acord imobiliar cu Moscova în timp ce el candida la președinția Statelor Unite la sfârșitul anului 2015 și începutul lui 2016, a relatat duminică Washington Post, citat de Reuters.

Washington Post citează persoane familiarizate cu propunerea de încheiere a acestei afaceri și înregistrări văzute de avocați de la Trump Organization.

Potrivit ziarului, investitorii și compania lui Trump au semnat o scrisoare de intenție pentru construcția unui Trump Tower la Moscova, dar proiectul, lipsit de teren și autorizații, a fost abandonat la sfârșitul lui ianuarie 2016, chiar înainte de începutul alegerilor primare din cadrul procesului electoral prezidențial în SUA, potrivit mai multor persoane familiarizate cu propunerea.

Nici Casa Albă și nici conglomeratul Trump Organization nu au răspuns imediat la o cerere făcută de Reuters de a comenta.

Washington Post publică aceste informații în timp ce comisii din Congres investighează posibile legături între membri ai campaniei lui Trump și Moscova pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016. Trump și guvernul rus au respins aceste acuzații.

În iulie 2016, Trump a negat existența unor legături de afaceri cu Rusia, declarând pe Twitter că are "investiții ZERO în Rusia". El a insistat apoi într-o conferință de presă că "nu are nimici de-a face cu Rusia".

Potrivit Washington Post, discuțiile despre proiectul imobiliar de la Moscova au început în septembrie 2015. Un investitor neidentificat a planificat construcția proiectului și, sub un acord de licență, să pună numele lui Trump pe el. Cu toate acestea, nu este clar cât de implicat sau cât de multe știa Trump despre negocierile firmei sale, notează ziarul.

Înainte ca proiectul să fie abandonat, un dezvoltator imobiliar rus i-a cerut lui Trump să viziteze Moscova pentru a promova propunerea și a sugerat chiar că l-ar putea face pe președintele rus Vladimir Putin să spună "lucruri mărețe" despre Trump, potrivit ziarului american, citând persoane informate în legătură cu corespondența.

Trump, care a fost ales în noiembrie 2016, nu s-a dus niciodată la Moscova, afirmă ziarul.

Detaliile despre acordul propus sunt conținute într-un lot de e-mailuri ce urmează a fi predate anchetatorilor din Congres în scurt timp, adaugă ziarul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...