Concidență bizară în cazul Halep. Fabrica unde s-a produs suplimentul a fost închisă fix când s-a făcut anunțului dopajului

Concidență bizară în cazul Halep. Fabrica unde s-a produs suplimentul a fost închisă fix când s-a făcut anunțului dopajului

Într-o urma unei investigații realizate în Canada, Gazeta Sporturilor a descoperit că suplimentul de colagen KETO MCT, pe care Simona Halep a dat vina pentru contaminarea cu Roxadustat, nu a fost fabricat de Quantum Nutrition, ci doar livrat de această firmă. Produsul a fost făcut de Custom Food Packaging, care s-a închis în luna octombrie 2022, exact când a fost făcut anunțul că Simona Halep a fost depistată pozitiv.

Simona Halep e în mijlocul unui scandal de proporții. Foto Getty images

Firma canadiană Quantum Nutrition, deținută în Canada de frații John și Kostat Koveos, nu este producătoarea suplimentului Keto MCT din cazul Halep, așa cum s-a crezut inițial, dezvăluie gsp.ro. Firma producătoare a suplimentului contaminat cu Roxadustat este Custom Food Packaging, iar aceasta nu mai există. Fabrica s-a închis exact în urmă cu un an, când a fost anunțat oficial faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv . În locul fabricii funcționează acum o altă companie de ambalare, Astro Box Corporation. Din documentele de la Registrul Comerțului din Ontario, între cele două entități nu există nicio legătură, mai scrie sursa citată.

John Koveos, directorul Quantum Nutrition, declarat la tribunalul Sport Resolutions, că firma lui a produs de fapt suplimentul Keto MCT în fabrica altei companii. Punând cap la cap numele anonimizate din dosar, Gazeta a reconstituit paragraful din motivarea tribunalului sportiv: „Quantum Nutrition a lucrat cu o companie private label, Custom Food Packaging, care e numele de business al RJ Packaging Inc., cu sediul în Vaughan, Ontario. Custom Food Packaging a furnizat Keto MCT către Quantum Nutrition ca un produs finit, etichetat și ambalat.

Lotul a costat 1.223 de dolari canadieni

Deși Quantum Nutrition a acordat uneori asistență în identificarea surselor de ingrediente, Custom Food Packaging a fost de fapt cea care a primit ingrediente brute de la surse și le-a pregătit și amestecat într-un produs la o locație desemnată”. Gsp.ro a aflat că firma care a livrat produse a plătit 1.223 dolari canadieni pentru lotul de Keto MCT comandat la Custom Food Packaging. „Practic, Quantum Nutrition a furnizat staff-ului Simonei Halep un produs ieftin, făcut la cheie de altă firmă”, susține sursa citată.

Tribunalul Sport Resolutions, care a suspendat-o patru ani pe Simona Halep, a acceptat argumentul lui Halep potrivit căruia suplimentul a fost contaminat cu Roxadustat, dar a concluzionat că substanța interzisă găsită în corpul sportivei nu putea proveni doar din Keto MCT.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...