Concluziile preliminare din raportul experților, în privința exploziei acvariului din Berlin. „Nicio dovadă de influență externă” VIDEO

Concluziile preliminare din raportul experților, în privința exploziei acvariului din Berlin. „Nicio dovadă de influență externă” VIDEO

Experții au venit cu concluziile preliminare, în urma incidentului de anul trecut de la acvariul din Berlin. După explozia acestuia, în jur de 1.500 de peşti exotici, un milion de litri de apă şi sute de fragmente de resturi s-au revărsat în holul hotelului Radisson Blu.

Acvariul din Berlin, după explozie FOTO Profimedia

Explozia nu a fost provocată

Anchetatorii au ajuns la concluzia că incidentul nu a fost cauzat de acţiuni deliberate, transmite, vineri, agenția DPA, citată de Agerpres.

"Raportul experţilor nu indică nicio dovadă de influenţă externă intenţionată, deliberată", a declarat vineri proprietarul hotelului, Union Investment, care a comandat raportul.

Acvariul AquaDom, cu o înălţime de 16 metri, situat în hotelul de lângă Piaţa Alexanderplatz din centrul Berlinului, a explodat la primele ore ale zilei de 16 decembrie.

Holul hotelului a fost inundat, iar apa şi peştii s-au revărsat, ajungând până pe stradă.

Cel puţin alte şase magazine din apropiere au fost avariate în urma acestui accident care a ajuns în media internaţionale.

Au fost avansate mai multe motive posibile cauze ale accidentului: defecte de construcţie sau ale materialelor, uzura acestora, fisuri în suprafaţa acvariului sau fluctuaţii de temperatură.

Structura a fost descrisă drept cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume .

Pentru raportul de expertiză, o echipă de ingineri a încercat să reasambleze, cât mai fidel posibil, într-un depozit din Brandenburg, peste 700 de fragmente sparte.

Rezultatele finale ale expertizei, publicate în octombrie

Mai multe rezultate vor fi făcute publice în octombrie. La momentul la care raportul va fi finalizat, documentul va fi pus la dispoziţia Parchetului, care face cercetări pentru vătămare corporală, după ce două persoane au fost rănite uşor în acest accident.

Cauza accidentului este relevantă, de asemenea, pentru stabilirea costurilor de către societatea de asigurări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat