Condamnatul pentru corupție prins în Germania este fostul partener al judecătoarei Adriana Stoicescu, „moralista” internetului

Condamnatul pentru corupție prins în Germania este fostul partener al judecătoarei Adriana Stoicescu, „moralista” internetului

Fostul polițist DIICOT Timiș, Fiat Mihăițoaia, a fost prins la Karlsruhe, în Germania, potrivit unui comunicat al poliției coroborat cu surse judiciare.

<<Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Timiș, fiind condamnat la 6 ani de închisoare pentru „luare de mită ” și „trafic de influență”. Precizăm faptul că bărbatul a fost încarcerat la data de 1 decembrie 2021, în Germania. În continuare sunt efectuate formalitățile, în vederea predării>>, a arătat Poliția, fără a-i da numele bărbatului.

Surse judiciare au precizat pentru G4media.ro că este vorba de Fiat Mihăițoaia, un fost polițist DIICOT Timiș și fost partener al judecătoarei Adriana Stoicescu, ex-președinte al Tribunalului Timiș. În octombrie 2021, judecătoarea Stoicescu a fost numită interimar vicepreședinte al Tribunalului Timiș pentru 6 luni de către Secția pentru judecători a CSM.

Cine e judecătoarea Adriana Stoicescu, fost președinte al Tribunalului Timiș

Potrivit unor surse din magistratură, judecătoarea era o susținătoare a DNA până când a fost vizată chiar ea de un dosar al DNA Timișoara. Judecătoarea ar fi scăpat din lipsă de probe, dar polițistul Nicu Fiat Mihăiţoaia de la DIICOT, cu care judecătoarea ar fi fost în relații apropiate, a fost condamnat la 6 ani de detenție efectivă pentru luare de mită și trafic de influență chiar la judecătoarea Adriana Stoicescu. Cazul a fost instrumentat de procurorul DNA Codrin Gavra, actual adjunct al șefului DNA.

Polițistul Nicu Fiat Mihăițoaia i-a acuzat pe procurorii DNA că i-ar fi cerut ca, pentru uşurarea situaţiei sale, să formuleze denunţuri împotriva procurorului DIICOT Mihai Şandor şi împotriva preşedintei Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, și să le organizeze acestora flagrante.

În urma acuzațiilor polițistului, preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu, a sesizat Inspecţia Judiciară, care a făcut o verificare la DNA Timişoara. Inspecţia Judiciară a clasat însă cazul, arătând că nu sunt probe care să susţină afirmaţiile polițistului Mihăiţoaia.

Judecătoarea Stoicescu a comentat episodul pe Facebook: „Am fost ameninţată, somată, sfătuită să tac. M-am gândit de nenumărate ori să plec, pentru că pot, liniştită, să pun robă în cui.

Am trecut pe lângă iad şi am fost salvată de un infractor, da, recunosc, ce nu a vrut să mintă pentru a-şi salva pielea. Altfel, acum aşteptăm, probabil inutil, liberarea condiţionată.

Dar, pentru numele Lui Dumnezeu, cum va puteţi privi în oglindă, autori şi complici, artizani ai acestor minciuni care au omorât oameni? Cum puteţi dormi? Cum puteţi mânca? Va duceţi liniştiţi copiii la şcoală, ştiind că oameni nevinovaţi au murit din cauza însăilărilor voastre?

O judecătoare cu discurs vehement împotriva DNA

În septembrie acest an – după ce avocata Rodica Constantinovici, arestată într-un dosar legat de ANRP și achitată definitiv, a publicat o carte în care și-a descris experiența – judecătoarea Stoicescu a răbufnit.

<<Îmi reprim cu greu cuvintele de ocară, ştiind că mă expun, din nou, «şansei» de a fi declarată duşman al independenţei diverşilor eroi. Dar, citind cartea doamnei avocat Rodica Constantinovici, fost JUDECĂTOR, nu mă pot opri să nu urlu:

Cum a fost posibil aşa ceva? Cum am permis noi, judecătorii, acest cataclism ruşinos, acest derapaj total al puterii care distruge şi corupe umanitatea, normalitatea şi cele mai elementare drepturi?

Cum a fost posibil ca într-o ţară europeană, aparent democrată, să asistăm nepăsători la un fenomen Piteşti, de rit nou, în care, în numele unei minciuni, au fost sacrificaţi, cu seninătate şi plăcere perversă, oameni absolut NEVINOVAŢI?

Cum am putut să tăcem? Să întoarcem capul? Să preluăm pur şi simplu, minciunile, doar pentru a fi noi înşine la adăpost? Pentru a fi pe placul mulţimii în delir, care strigă «la puşcărie», fără să intereseze pe cineva, pe oricine, dacă oamenii aceia erau vinovaţi?>>, scria Adriana Stoicescu.

Derapaje ale judecătoarei împotriva comunității LGBTQ

În august acest an, judecătoarea Adriana Stoicescu a calificat în termeni jignitori şi discriminatorii membrii comunităţii LGBTQ. Judecătoarea era revoltată de faptul că primarul Timişoarei Dominic Fritz a alocat 50.000 de lei pentru un festival Pride în oraş, în schimb nu a finanţat Festivalul Inimilor.

O mână de imberbi, cărora nu le creşte barba şi care nu se hotărăsc dacă să poarte sau nu sutien, a pus mâna pe planetă. În numele unei libertăţi prost înţelese suntem chemaţi să înţepenim în poziţie de drepţi în faţa unor specimene care, dacă trăiau în preistorie, ar fi fost micul dejun al unui animal mai pricăjit, a scris judecătoarea pe Facebook. Vezi postarea ei în întregime aici.

Judecătorul clujean Cristi Danileţ a comentat pe Facebook, după postarea judecătoarei Stoicescu.

Acest limbaj profund academic, ce denota o adâncă grijă pentru aproapele, aparţine unui apărător al drepturilor omului. După cum se vede, apară drepturile şi în timpul liber, ceea ce mă face aproape invidios: un astfel de individ nu va fi niciodată urmărit de Inspecţia Judiciară pentru dragostea pe care o manifestă, ci va fi lăsat să zburde nestingherit în spaţiul cosmic şi chiar în cel online. Aşa de liber aş vrea şi eu, însă nu am limbajul metaforic atât de dezvoltat”, a scris Danileţ.

Ulterior, judecătoarea Stoicescu i-a dat replica lui Danileţ. <<Îi mulţumesc domnului judecător Vasilică Danileţ pentru comentariu, precum şi fanilor domniei sale. Aceste cuvinte “ne doare”. Îl anunţ să stea liniştit, sunt cercetată din plin pentru postări. Îmi cer iertare că nu sunt în stare să fac politică, să cotrobăi prin arhive, să tund iarba şi să mă bat.

Mulţumesc pentru apelativul “individ”, dar sunt individă. Îmi iau angajamentul ca, dupa pensie, să devin fan activ al tururor celor pe care mi-i indică domnia sa. În acelaşi timp mă autodenunţ pentru încălcarea drepturilor omului. Solicit pedeapsa capitală. Este unicul drept la replica, vă asigur!>>, i-a dat replica judecătoarea Stoicescu judecătorului Danileţ.

Judecătoare cu opinii politice

În aprilie acest an, două asociații ale magistraţilor i-au solicitat demisia de onoare lui Lucian Netejoru de la conducerea Inspecției Judiciare, acuzându-l de dublu standard în evaluarea conduitei magistraților. Demersul Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului procurorilor (AMASP) şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie (AIJ) a venit în contextul în care Direcția de inspecție pentru judecători a dispus începerea cercetării disciplinare a unui judecător pentru opiniile pe care acesta le-a transmis într-un grup privat de Facebook.

Cele două asociații au dat exemple de situații în care judecători ”agreați” de Inspecția Judiciară și-au exprimat public opinii cu privire la diferite situații, dar care nu s-au soldat cu vreo cercetare disciplinară.

AMASP și AIJ au trecut în revistă ieșirile publice ale judecătoarelor Adriana Stoicescu, Adina Daria Lupea, Gabriela Baltag, Lăcrimoara Axinte, Mădălina Afrăsinie, care și-au exprimat opiniile public pe Facebook despre ministrul Justiției, președintele României, ”postaci” sau George Soroș.

Un exemplu dat de cele două asociații:

<<Adriana Stoicescu (despre negocierile pentru formarea guvernului PNL-USR): Imaginea hienelor împărțindu-și un stârv … O poză cât un milion de cuvinte, în care, cu zâmbete mijite pe sub măștile de bășcalie, fiii securiștilor și torționarilor bunicilor și părinților noștri își împart ce a mai rămas din țară. Limita abisului în care ne prăbușim de 30 de ani nu se mai vede. Cu un cinsim rar, dezinvolt și sigur pe el, politicianul roman, indiferent la numele partidului care îl primește grijuliu, are un singur scop: să se îmbogățească rapid, să stea cocoțat la putere în așa fel încât el și urmașii urmașilor lor să doarmă liniștiți. Cu mâna pe putere, să învârtă bani și legi, să lege oamenii care nu îi sunt pe plac, apoi să se retragă la o bătrânețe liniltită, zâmbind superior în timp ce își primește pensia, un mizilic față de ce va fi reușit să fure până atunci. De parca nu ar fi destul, politicianul român rămas pe din afară, fără coledzi, cum ar zice Caragiale, face ce i-a mai rămas: aruncă cu propriile dejecții în oameni pe care nu are cum să îi înțeleagă….oamenii care au muncit toată viața, au dat examene toată viața, și-au asumat decizii toată viața.

Cum să tac atunci când citesc ce scrie un minuscul personaj, cocoțat vremelnic de alții în demnități pe care nici măcar nu le înțelege, fără a avea nici o legătura cu justiția?

Cum să tac atunci când un politician rămas pe din afara unei scene oricum cangrenate își permite să afirme că Dana Gârbovan nu are moralitate și onestitate, că Lia Savonea este un „săpun”? Cum să taci când un monument de ipocrizie și traseism politic vorbește de cinste, adevăr și morală?

Nu mai aveți strop de rușine, nu mai aveți limite, nu vă mai cunoașteți locul! Ați învățat cât au învățat doamnele Gârbovan și Savonea? Ați dat examenele lor? Ați fost vreodată în papucii lor? Ați fost în sala de judecată cu ele? Ați muncit la redactat sentințe în locul lor? M-am săturat să văd pipițe de doi bani și mojici crescuți în puf cum ne insultă pe toți, fără scrupule și fără să clipească. Pentru că insultându-le pe Gârbovan și Savonea mă insultă indirect și pe mine. Poate e timpul să batem și noi cu pumnul în masă. Și să lăsam la o parte eleganța atunci când hienele atacă.>>

În mai acest an, judecătoarea Stoicescu i s-a adresat pe Facebook ministrului Justiţiei Stelian Ion: „Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră!”. Detalii aici.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...