Conflict în Orientul Mijlociu: SUA se opun unei reuniuni de urgenţă, vineri, a Consiliului de Securitate

Conflict în Orientul Mijlociu: SUA se opun unei reuniuni de urgenţă, vineri, a Consiliului de Securitate

Statele Unite s-au opus organizării, vineri, a unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la noul focar de violenţe între israelieni şi palestinieni, au indicat surse diplomatice, relatează AFP.

"Mâine nu va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate", a declarat joi un purtător de cuvânt chinez, a cărui ţară prezidează în prezent această instanţă.

''Statele Unite nu sunt de acord cu o reuniune, mâine, prin videoconferinţă'', a exlicat un diplomat. Potrivit unei alte surse diplomatice, Washingtonul nu ar dori ca o astfel de reuniune să aibă loc până marţi.

Organizarea acestor reuniuni prin videoconferinţă necesită un consens între cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate. Americanii susţin poziţia aliatului lor israelian care refuză o implicare a ONU, notează AFP.

Noul focar de violenţe s-a soldat de luni cu moartea a 83 de palestinieni, inclusiv 17 copii în Fâşia Gaza şi alte şapte persoane, între care un copil şi un soldat în Israel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria