Confuzie și depresie la vârful PSD după afirmațiile lui Trump: „Nouă, Dragnea ne-a spus altceva!” Miercuri trebuia să fie schimbat Grindeanu, dar planul ar putea eșua

Confuzie și depresie la vârful PSD după afirmațiile lui Trump: „Nouă, Dragnea ne-a spus altceva!” Miercuri trebuia să fie schimbat Grindeanu, dar planul ar putea eșua

Confuzie și depresie la vârful PSD după afirmațiile lui Trump: Nouă, Dragnea ne-a spus altceva! Miercuri trebuia să fie schimbat Grindeanu, dar planul ar putea eșua. Da, asta este starea de spirit. Dovadă, tăcerea care s-a așternut din partea „comunicatorilor”. Singura rămasă pe baricade, și din ce în ce mai penibilă prin slugărnicia și răutatea morbidă pe care o ejectează pe gaura mare a capului, este fosta trompetă a lui Ponta, devenită acum trompeta lui Dragnea. Ea s-a cerut ieri pe sticlă pentru un nou atac la Grindeanu, cu teza acaparării primului-ministru de către servicii. Dar și pentru a devoala că Grindeanu va fi înlocuit cu o femeie. Însă Gabriela Firea este urâtă de toată protipendada PSD, cu mici excepții. Dar pierdem prea mult timp cu un personaj care va deveni foarte curând istorie. Altele sunt lucrurile importante care se întâmplă la vârful partidului care deține puterea în România.

S-o luăm pe rând. Declarațiile lui Trump versus mesajul lui Dragnea

Trump: ”Domnul preşedinte, vrea să aplaud curajul dv., eforturile curajoase ale României de a combate corupţia şi de a apăra domnia legii. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu în care comerţul să înflorească şi oamenii să prospere”

”Sprijinim foarte mult România şi această luptă împotriva corupţiei. Susținem si pe președintele dvs, este foarte popular, credem că a facut o treabă foarte bună, muncește foarte mult, știm tot ce se întâmplă acolo și va câștiga această luptă, are susținerea noastră.”

Afirmațiile președintelui SUA, de sprijin total al președintelui Iohannis în lupta sa pentru eradicarea corupției și întărirea statului de drept, dar, mai ales, atitudinea afectuoasă și aproape prietenească a președintelui SUA față de președintele României au produs o confuzie totală în rândul liniei dure de lângă Dragnea, însă nu numai. Și la baza partidului este confuzie totală și chiar depresie: „Nouă, Dragnea ne-a spus altceva după ce s-a întors din America. Este exact pe dos!”. Aceasta a fost fraza cea mai des rostită în ultimele 24 de ore în aproape toate mediile pesediste. „Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!”, a anunțat Liviu Dragnea pe grup când s-a întors în țară, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump. „Comunicatori PSD”. Așa se numește grupul de WhatsApp alcătuit din douăzeci și ceva de fruntași PSD unde a lansat Dragnea mesajul. Aproape toți, demnitari publici. Miniștri, foști și actuali, deputați, senatori, spuma PSD. Știți, mesajele dezvăluite de  RISE Project .

Puțină lume a fost atentă însă la niște detalii legate de așa-zisa vizită a „chelnerului” la „cina restrânsă” cu Trump. Ele s-au consumat mai de mult, dar abia acum devin vizibile. Băgarea „chelnerului” în ecuație s-a făcut pe filiera grupului de interese ce gravita în jurul lui Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate națională al președintelui Statelor Unite. Demisionat și investigat pentru relații cu Rusia. Dealtfel, în afara pozei ospătărești de la masa lui Trump, Dragnea s-a mai pozat cu o singură persoană importantă. Da, cu Michael Flynn. Interesant, nu?

Miercuri trebuia să fie schimbat Grindeanu, dar planul ar putea eșua

Miercuri trebuia să fie schimbat Grindeanu, dar planul ar putea eșua. De ce? Pentru că până și linia dură din jurul lui Dragnea a cam obosit, iar sentimentul că gestul este unul nejustificat, care n-are o bază reală, îi domină pe mulți. Dacă stai de vorbă în particular cu gudurăii lui Dragnea, cei mai mulți dintre ei recunosc cu jumătate de gură că omul duce partidul într-o luptă pur personală. Și că nu înțeleg de ce a băgat-o pe Firea în ecuație. Dacă ar ști Firea ce înjurături sunt la gura unora din PSD, deloc neimportanți, ar sta toată ziua la biserică pentru purificare... Dragnea vrea să-l schimbe miercuri pe Grindeanu cu Sevil Shhaideh sau Carmen Dan. Însă ar putea da înapoi dacă vede că planul său nu are o susținere fermă. Pentru că tentativa ca miniștrii să demizioneze în bloc a cam eșuat! O înfrângere majoră. Chiar și în condițiile în care a ieșit public să-i amenințe, aducându-le aminte că au promis ceva la învestire. Așa trebuie tradusă recunoașterea oficială că are pe masă demisiile în alb ale tuturor miniștrilor. O practică mafiotă. Are maxim 4 sclavi care sunt dispuși să-l urmeze și să demisioneze. Însă Grindeanu îi poate înlocui în secunda doi cu alții. Fără să fie nevoie să-i treacă prin parlament... 

 * E bine să nu uitați că noi am dezvăluit și faptul că Vâlcov a scris programul de guvernare, încă din 2 ianuarie( El este CREIERUL din spatele Programului de Guvernare al PSD! Biroul său din Kiseleff este „TOP SECRET”! ), și că tot noi, pe 2 iunie, am anunțat că Dragnea are pe birou demisiile în alb ale miniștrilor( Dragnea are pe birou demisiile TUTUROR miniștrilor! În alb! ).

Viorel Ștefan, dizidentul care ar putea prelua conducerea interimară a PSD în numele lui Grindeanu

Să nu credeți că Grindeanu stă degeaba. Pornind de la relația foarte bună pe care a construit-o cu Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor și om cu greutate în partid, și-a construit propriul pol de putere. În jurul lui Viorel Ștefan. Pe care vrea să-l impună la conducerea interimară a PSD în cazul în care acest lucru devine posibil. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

4 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene