Conglomeratul chinez HNA a preluat o participație de 3,04% din Deutsche Bank

Conglomeratul chinez HNA a preluat o participație de 3,04% din Deutsche Bank

Grupul chinez HNA, deținut de miliardarul Chen Feng, a preluat o participație de 3,04% din Deutsche Bank și a anunțat vineri că ar putea achiziționa mai multe acțiuni ale băncii germane, transmit publicația germană Handelsblatt și Reuters.

"Avem deplină încrederea în conducerea Deutsche Bank și vom urmări cu atenție evoluțiile viitoare și vom acorda, ca acționari, sprijin băncii când va fi necesar", a afirmat un purtător de cuvânt al conglomeratului chinez HNA Group, cu activități în domeniul aviației și shipping-ului.

HNA vrea să-și păstreze nivelul participației în Deutsche Bank sub 10%, a explicat purtătorul de cuvânt.

Participația de 3,04% a HNA, evaluată la aproximativ 750 de milioane de euro (799 de milioane de dolari) la actualul preț al acțiunilor, face din grupul chinez cel mai mare acționar al băncii după Qatar și BlackRock (care deține 6,1%). În 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, șeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participație de 6,1% din acțiunile Deutsche Bank, iar în 2015 și-au majorat participația până la aproape 10%.

Deutsche Bank a anunțat că, în principiu, salută orice investitor cu viziune pe termen lung.

Vineri, acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu 3,1%, la 17,94 euro, la Bursa de la Frankfurt.

Luna aceasta, Deutsche Bank și-a cerut scuze, printr-o scrisoare deschisă, "pentru gravele greșeli" care au făcut-o să se confrunte cu amenzi costisitoare și, care urmare, să încheie anul 2016 cu pierderi de peste un miliard de euro.

Banca s-a disculpat astfel printr-un anunț pe o pagină întreagă în "Frankfurter Allgemeine Zeitung", după ce a anunțat că, în 2016, a pierdut 1,402 miliarde euro, după ce a trebuit să aloce 2,4 miliarde euro reprezentând costurile unor litigii.

"Aceste poveri din trecut nu ne-au costat numai mulți bani, ci și reputație și încredere", afirmă, în scrisoare, președintele Deutsche Bank, John Cryan.

"De aceea", continuă acesta, "vreau să profit de oportunitate pentru ca, în numele conducerii Deutsche Bank, să exprim regretul nostru profund pentru ceea ce s-a întâmplat. Vrem să ne cerem iertare".

Cea mai mare bancă din Germania a pierdut anul trecut 1,402 miliarde dolari, cu 80% mai puțin față de 2015, dar peste așteptările analiștilor.

Costurile litigiilor, la nivelul anului trecut, au totalizat circa 2,4 miliarde euro, mai puțin de jumătate comparativ cu cele din anul anterior (5,218 miliarde euro). Conducerea băncii consideră că litigiile cele mai grave au fost rezolvate și estimează că, la finele lui 2017, va reveni pe profit.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…