Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Conglomeratul chinez HNA a preluat o participație de 3,04% din Deutsche Bank

Grupul chinez HNA, deținut de miliardarul Chen Feng, a preluat o participație de 3,04% din Deutsche Bank și a anunțat vineri că ar putea achiziționa mai multe acțiuni ale băncii germane, transmit publicația germană Handelsblatt și Reuters.

"Avem deplină încrederea în conducerea Deutsche Bank și vom urmări cu atenție evoluțiile viitoare și vom acorda, ca acționari, sprijin băncii când va fi necesar", a afirmat un purtător de cuvânt al conglomeratului chinez HNA Group, cu activități în domeniul aviației și shipping-ului.

HNA vrea să-și păstreze nivelul participației în Deutsche Bank sub 10%, a explicat purtătorul de cuvânt.

Participația de 3,04% a HNA, evaluată la aproximativ 750 de milioane de euro (799 de milioane de dolari) la actualul preț al acțiunilor, face din grupul chinez cel mai mare acționar al băncii după Qatar și BlackRock (care deține 6,1%). În 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, șeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participație de 6,1% din acțiunile Deutsche Bank, iar în 2015 și-au majorat participația până la aproape 10%.

Deutsche Bank a anunțat că, în principiu, salută orice investitor cu viziune pe termen lung.

Vineri, acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu 3,1%, la 17,94 euro, la Bursa de la Frankfurt.

Luna aceasta, Deutsche Bank și-a cerut scuze, printr-o scrisoare deschisă, "pentru gravele greșeli" care au făcut-o să se confrunte cu amenzi costisitoare și, care urmare, să încheie anul 2016 cu pierderi de peste un miliard de euro.

Banca s-a disculpat astfel printr-un anunț pe o pagină întreagă în "Frankfurter Allgemeine Zeitung", după ce a anunțat că, în 2016, a pierdut 1,402 miliarde euro, după ce a trebuit să aloce 2,4 miliarde euro reprezentând costurile unor litigii.

"Aceste poveri din trecut nu ne-au costat numai mulți bani, ci și reputație și încredere", afirmă, în scrisoare, președintele Deutsche Bank, John Cryan.

"De aceea", continuă acesta, "vreau să profit de oportunitate pentru ca, în numele conducerii Deutsche Bank, să exprim regretul nostru profund pentru ceea ce s-a întâmplat. Vrem să ne cerem iertare".

Cea mai mare bancă din Germania a pierdut anul trecut 1,402 miliarde dolari, cu 80% mai puțin față de 2015, dar peste așteptările analiștilor.

Costurile litigiilor, la nivelul anului trecut, au totalizat circa 2,4 miliarde euro, mai puțin de jumătate comparativ cu cele din anul anterior (5,218 miliarde euro). Conducerea băncii consideră că litigiile cele mai grave au fost rezolvate și estimează că, la finele lui 2017, va reveni pe profit.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

4 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

5 Băsescu, despre candidatura fostei șefe a DNA: „Sunt specimene care încearcă să adune o brumă de voturi pe spi…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan