Congresmanul Michael Turner: România este un aliat important al Statelor Unite și continuă să asigure securitatea regiunii

Congresmanul Michael Turner: România este un aliat important al Statelor Unite și continuă să asigure securitatea regiunii

România este un aliat important al Statelor Unite și, împreună cu alți aliați europeni, continuă să asigure securitatea regiunii, a declarat la luni, în fața Congresului SUA, congresmanul republican Michael Turner, co-președinte al Grupului de prietenie pentru România din legislativul american, președinte al Subcomitetului pentru forțe aeriene și terestre din cadrul Comitetului pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților, arată un comunicat de presă trimis AGERPRES.

Declarația sa mai scoate în evidența rolul semnificativ al sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice instalat la Deveselu pentru protejarea membrilor Alianței Nord-Atlantice.

"Evenimentele din Ucraina sunt îngrijorătoare pentru regiune și testează Alianța. După cum știți, Rusia încearcă din nou să destabilizeze Europa de Est și să își restabilească influența asupra teritoriilor pierdute după prăbușirea URSS," a spus Turner.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a salutat gestul congresmanului.

'Salut declarația congresmanului Michael Turner, un vechi prieten al României. Reprezintă un semnal important de sprijin privind dezvoltarea viitoare a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și o dovadă de respect pentru țara noastră', a declarat cu această ocazie ambasadorul George Cristian Maior.

De asemenea, Maior a precizat ca declarația evoca relațiile bilaterale strânse și Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, concentrat pe interesul comun de promovare a securității transatlantice și regionale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!