Congresmanul republican Steve Scalise, rănit într-un atac armat, a ieșit de la terapie intensivă

Congresmanul republican Steve Scalise, rănit într-un atac armat, a ieșit de la terapie intensivă

Congresmanul republican Steve Scalise a ieșit joi de la terapie intensivă, unde se afla de mai bine de o săptămână, a informat sâmbătă spitalul MedStar din Washington, transmite EFE.

Congresmanul, grav rănit într-un atac cu armă asupra unor membri republicani ai Congresului SUA care se antrenau miercurea trecută pe un teren de baseball în statul Virginia, se află "în stare bună", însă procesul de recuperare va fi lung.

James Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din statul Illinois, a deschis focul la 14 iunie asupra participanților la un antrenament în Alexandria (Virginia) care pregăteau o partidă în scopuri caritative între republicani și democrați. Scalise a fost împușcat în șold și a pierdut mult sânge, viața sa fiind în pericol. Dat fiind că Scalise beneficia de protecția poliției de la Capitoliu, fiind un lider important în Congres, Hodgkinson a fost împușcat de serviciul de pază al congresmanului și a murit la spital.

Anchetatorii au stabilit că Hodgkinson, care l-a criticat în numeroase rânduri pe președintele american Donald Trump și pe alți republicani pe rețelele sociale, a acționat singur.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei