Conpet SA a pus în funcţiune prima sa locomotivă electrică

Conpet SA a pus în funcţiune prima sa locomotivă electrică

Prima locomotivă electrică a societăţii Conpet Ploieşti a fost pusă în funcţiune, recent, la Rampa Bărbăteşti din judeţul Gorj, a anunţat compania, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

"Proiectul de transformare a locomotivei LDH 1250 CP - 840 în LEA (locomotivă electrică dotată cu acumulatori de tip Plug-In) a început în anul 2019 şi a inclus, la Rampa Bărbăteşti, pe lângă lucrările de reparaţie şi transformare a vehiculului, modernizarea instalaţiei electrice pentru asigurarea parametrilor curentului necesar pentru încărcarea acumulatorilor locomotivei LEA, precum şi instruirea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei pentru operarea acestui tip de locomotivă", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, locomotiva electrică este destinată serviciului de manevră feroviară pe linii ferate uzinale neinteroperabile pentru un tonaj maxim remorcat de 2.500 tone, cu viteza maximă de 30 km/oră.

Sursa de energie este asigurată de bateriile Li-ion care se dimensionează conform aplicaţiei pentru care se utilizează locomotiva, având o autonomie între 12 şi 24 de ore. Încărcarea bateriilor se realizează de la o sursă exterioară de 3x400 V 50 Hz dimensionată corespunzător capacităţii bateriilor, durata de încărcare de la 20% la 100% fiind de aproximativ două ore.

De asemenea, puterea motorului electric asincron de tracţiune se alege în funcţie de aplicaţia pentru care este utilizată locomotiva. "Aceasta se poate configura cu sau fără cabină de conducere. Totodată, pentru creşterea autonomiei şi îmbunătăţirea performanţelor, produsul poate fi echipat cu un grup electrogen, devenind astfel locomotivă hibrid", subliniază reprezentanţii societăţii.

Conpet S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de către compania este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004.

Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanţă naţională şi strategică.

Începând din data de 5 septembrie 2013 acţiunile Conpet S.A. au fost listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la secţiunea "Titluri de capital", categoria I, în prezent "Premium". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 Două femei, una frumoasă, una...

5 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...