Consilierul lui Zelenski, despre cum va decurge contraofensiva din sud: „O operațiune planificată și lentă, nu una fulger”

Consilierul lui Zelenski, despre cum va decurge contraofensiva din sud: „O operațiune planificată și lentă, nu una fulger”

Consilierul prezidențial Oleksii Arestovici a descris contraofensiva începută luni de forțele ucrainene pentru a elibera teritoriile ocupate din Herson drept „ o operațiune planificată și lentă, având scopul de a măcina inamicul”.

Consilierul lui Zelenski spune că contraofensiva din sud își va atinge scopul FOTO PROFIMEDIA

Într-o actualizare pe contul său de Telegram oficialul ucrainean a scris: „Astăzi a început partea activă a eliberării sudului de invadatorii ruși.

Aceasta este o operațiune planificată și lentă, având scopul de a măcina inamicul, salvând în același timp viețile militarilor și civililor noștri.

Desigur, mulți și-ar dori o ofensivă la scară largă cu știri despre capturarea de către armata noastră a unei așezări într-o oră. Dar nu ne luptăm așa. Da, fondurile sunt limitate.

Nu luptăm pentru spectacol și fraze pompoase ca un inamic. Luptăm pentru o cauză. Iar asta cere timp și efort. Prin urmare, aveți răbdare. Procesul nu va fi unul fulger, însă la final steagul ucrainean va flutura în toate așezările din Ucraina”.

Forțele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale frontului în preajma orașului Herson, a anunțat Arestovici. Consilierul președintelui Zelenski a precizat că forțele ucrainene lansează atacuri asupra feriboturilor cu ajutorul cărora trupele ruse din regiunea Herson aduc provizii în teritoriile ocupate de pe malul vestic al Râului Dnipro.

O altă sursă militară ucraineană a declarat pentru CNN că forțele ucrainene au luat înapoi patru sate de lângă Herson după ce a străpuns linia de front în trei direcții, obiectivul principal fiind orașul Herson.

Operațiunea a început cu bombardamente intense asupra pozIțiilor ruse, care au forțat trupele ruse să fugă, a subliniat sursa citată.

Luni, Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului sudic a anunțat începutul „unor acțiuni ofensive în mai multe direcții, inclusiv în regiunea Herson”, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii despre noua ofensivă, invitând la precauție și tăcere. În orice caz, seria de atacuri recente au „slăbit fără îndoială inamicul”.

În discursul său de luni seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat de înțeles că trupele de ocupație ar trebui să-și facă griji: „Dacă vor să supraviețuiască ar fi momentul să fugă. Ocupanții ar trebui să știe: îi vom alunga de la graniţă. Până la graniţa noastră, a cărei linie nu s-a schimbat. Mergeţi acasă. Este timpul ca armata rusă să fugă".

Acesta a adăugat că militari ruși care se vor preda vor fi trataţi conform Convenţiilor de la Geneva: „Dacă nu mă ascultă, vor avea de-a face cu apărătorii noştri, care nu se vor opri până nu vor elibera tot ce aparţine Ucrainei".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...