Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Crucea Wind Farm şi Steag Energie Romania de către Hidroelectrica

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Crucea Wind Farm şi Steag Energie Romania de către Hidroelectrica

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA a preluat companiile Crucea Wind Farm SA şi Steag Energie Romania SRL, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Hidroelectrica SA este unul dintre principalii producători şi furnizori de energie din România, cât şi furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm SA este producţia şi comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania SRL prestează servicii tehnice de inginerie şi de monitorizare a serviciilor prestate de diverşi furnizori pentru Crucea Wind Farm SA.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”