Consiliul Naţional al IMM-urilor a realizat un document cu priorităţi ale mediului de afaceri cu privire la fondurile europene

Consiliul Naţional al IMM-urilor a realizat un document cu priorităţi ale mediului de afaceri cu privire la fondurile europene

Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) a dezvoltat un document cu priorităţi ale mediului de afaceri cu privire la fondurile europene 2021 - 2027, a declarat, joi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului, la "Ziua Întreprinzătorilor din România".

"Noi am dezvoltat o serie de priorităţi ale mediului de afaceri, avem şi un document, un draft al Consiliului Naţional al IMM-urilor cu privire la fondurile europene 2021 - 2027. Iar priorităţile sunt în patru direcţii, şi anume crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă faţă provocărilor viitorului: adică digitalizarea, tranziţia către o economie verde, concurenţa pe pieţele internaţionale; resurse umane calificate şi competenţe în tehnologia informaţiei; susţinerea iniţiativelor antreprenoriale; respectiv digitalizarea relaţiilor dintre mediul privat şi mediul administrativ. Acest document aşa cum am spus mai devreme este un document draft. Este realizat de cele 14 task-force-uri ale Consiliului Naţional al IMM-urilor", a spus Florin Jianu.

De asemenea, el a precizat că materialul este realizat pe 14 capitole, iar fiecare capitol fiind realizat de Task-force-ul adecvat. Cele 14 task force -uri sunt: antreprenoriat; muncă; energie; turism; IT&C; agricultură; fonduri europene; industrie; financiar; mediu; sănătate; educaţie; construcţii; consumatori şi concurenţă.

"Avem un material care în acest moment conţine 70 de măsuri cu privire la priorităţile Consiliului Naţional al IMM-urilor. Priorităţi foarte bune în ceea ce înseamnă implementarea fondurilor europene. Foloseşte experienţa din 2007 - 2013 pe care Consiliul Naţional a avut-o şi în implementarea de proiecte şi în crearea de programe. Am făcut aşa un scurt calcul, Consiliul Naţional a implementat proiecte de aproape o jumătate de miliard de euro, peste 100 de proiecte cu privire la resurse umane sau diverse alte tipuri de categorii sociale. Credem noi că 2021 - 2027 trebuie să aducă o valoarea adăugată pentru în ceea ce înseamnă implementarea fondurilor europene. Consiliul Naţional credem că este pregătit pentru ceea ce înseamnă un pas înainte, un upgrade în implementarea de autorităţi de management private. De asemenea, sprijinim câteva instituţii şi abordări instituţionale naţionale cum este crearea Băncii Naţionale de Dezvoltare", a afirmat Florin Jianu.

El e declarat că României îi sunt alocate 31 miliarde de euro fonduri nerambursabile, iar propunerea Comisiei Europene pentru Cadrul Financiar Multianual din perioada 2021-2027 destinat Politicii Agricole Comune se ridică la circa 20,5 miliarde de euro. Din această sumă, 13,3 miliarde reprezintă plăţile directe, în timp ce 6,7 miliarde de euro se vor acorda pentru Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...