Conspiraţionistul american Alex Jones, condamnat la plata a încă 45 de milioane de dolari părinţilor unui băiat ucis în masacrul de la şcoala Sandy Hook

Conspiraţionistul american Alex Jones, condamnat la plata a încă 45 de milioane de dolari părinţilor unui băiat ucis în masacrul de la şcoala Sandy Hook

Suma de 4,1 milioane de dolari de joi a fost pentru daune compensatorii, iar cea de 45,2 milioane de dolari de vineri pentru daune punitive.

Senţinţele, pronunţate de un juriu după zece zile de proces, sunt doar primele dintr-o serie de procese intentate de rudele victimelor atacului de la şcoala Sandy Hook împotriva fondatorului site-ului Infowars.

Wesley Ball, avocatul părinţilor copilului ucis, a spus juriului: "Aveţi capacitatea de a transmite un mesaj întregii ţări, chiar şi lumii (...). Şi acesta este pentru a-l opri pe Alex Jones. Opriţi monetizarea dezinformării şi a minciunilor”.

În 2012, un tânăr înarmat cu o puşcă semiautomată a ucis douăzeci de copii şi şase adulţi în această unitate din Connecticut. Evenimentul a stârnit teamă în Statele Unite şi a redeschis dezbaterea privind măsurile de reglementare a vânzării armelor de foc.

Alex Jones, o figură cunoscută de extrema dreaptă şi adept al teoriilor conspiraţiei, a afirmat, împotriva oricăror dovezi, pe site-ul său că masacrul a fost doar o înscenare organizată de oponenţii armelor de foc.

Potrivit părinţilor victimelor, minciunile i-au adus admiraţia publicului său şi, astfel, a obţinut milioane de dolari. Mai multe familii l-au dat în judecată pentru despăgubiri.

În cele din urmă, el a recunoscut public crima, dar a refuzat să coopereze cu instanţele. Prin urmare, judecătorii din Texas şi Connecticut l-au condamnat în mod implicit să plătească despăgubiri reclamanţilor, lăsând la latitudinea juraţilor să le stabilească suma.

Alex Jones este obligat să plătească despăgubiri în valoare totală de 49,3 milioane de dolari lui Scarlett Lewis şi Neil Heslin, al căror fiu de şase ani, Jesse Lewis, a murit în masacrul din Sandy Hook. Cei doi au iniţiat procesul intentat în Texas.

Alte sancţiuni financiare sunt aşteptate în viitor, care l-ar putea priva pe Alex Jones de platforma sa.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător