Constanţa: 34 percheziţii într-o anchetă privind diplome de bacalaureat şi certificate false

Constanţa: 34 percheziţii într-o anchetă privind diplome de bacalaureat şi certificate false

Parchetul Curţii de Apel (PCA) Constanţa a anunţat, joi, efectuarea a 34 percheziţii domiciliare în Mangalia şi Medgidia în cadrul unei anchete penale privind falsificarea diplomelor de bacalaureat, a certificatelor de calificare profesională şi a celor de absolvire a cursurilor pentru diverse specializări, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pe data de 02.12.2020, PCA Constanţa a efectuat, cu sprijinul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, al unei echipe S.A.S. şi a unui tehnician criminalist din cadrul I.P.J. Constanţa, 11 percheziţii domiciliare în Mangalia şi Medgidia, într-un dosar penal privind un grup infracţional organizat acuzat de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea diplomelor de bacalaureat, a certificatelor de calificare profesională şi de de absolvire, cu diferite specializări.

"Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor, au fost ridicate: cinci imprimante multifuncţionale, şase unităţi PC, laptopuri, stickuri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, două ştampile şi 62 de diplome şi certificate de calificare şi a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 80.000 lei", se arată în comunicatul Parchetului.

Totodată, joi, 10 decembrie, anchetatorii au desfăşurat încă 23 percheziţii domiciliare, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, alte 32 de înscrisuri oficiale constând în diplome de bacalaureat, certificate de calificare şi diplome de absolvire a 12 clase.

Ancheta continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării activităţii lor infracţionale, în cauză autorităţile beneficiind de sprijinul autorităţilor austriece, prin Ordin European de Anchetă. AGERPRES / (AS - autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Avertisment / „Varianta Omicron are 50 de mutaţii şi se răspândeşte cu rapiditate”

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar