Constanţa: Autorităţile au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile şcolare luni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), întrunit duminică, la solicitarea prefectului Ion Albu, a decis suspendarea luni a cursurilor în toate unităţile şcolare din reţeaua de învăţământ din judeţul Constanţa, pe fondul condiţiilor meteorologice deosebit de grele ce au fost prognozate în următorul interval de timp.

Pe parcursul zilei de luni, autorităţile vor decide dacă este necesară menţinerea suspendării cursurilor în şcoli şi pentru zilele următoare, în funcţie de evoluţia situaţiei din teren şi în conformitate cu prognoza meteorologică actualizată, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Potrivit sursei citate, CJSU a dispus mobilizarea a peste 250 de pompieri militari constănţeni pentru a interveni în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme iar pentru gestionarea optimă a situaţiilor din teren s-a dispus trimiterea către judeţul Constanţa a două echipaje cu mijloace de transport pe şenile şi a unui echipaj cu autofreză.

"Având în vedere evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor sub formă de zăpadă, însoţite de viscol, manifestări meteorologice ce au fost prognozate pentru perioada următoare, au fost pregătite mai multe grupări operative ce vor fi dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violenţă. De asemenea, odată cu apariţia primelor efecte de vreme rea, va fi activată grupa operativa la nivelul inspectoratului, iar dacă situaţia operativa o va impune, vor fi suplimentate efectivele de intervenţie cu personalul aflat în turele libere", informează ISU Dobrogea.

În acest context, autorităţile îi sfătuiesc pe locuitorii judeţului ca, pentru evitarea situaţiilor extreme, ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor, să se informeze asupra stării drumurilor şi a traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile, în această perioadă. De asemenea, înainte de a începe deplasarea, conducătorilor auto li se recomandă să se asigure că funcţionează sistemul de încălzire al autovehiculului şi că maşina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. AGERPRES / (AS - autor: Dan Mihăescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Uite-l și pe Manda, pe boschetărie, chef cu Ciuma Roșie, la făzănărie!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?