Constanţa: Autorităţile au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile şcolare luni

Constanţa: Autorităţile au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile şcolare luni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), întrunit duminică, la solicitarea prefectului Ion Albu, a decis suspendarea luni a cursurilor în toate unităţile şcolare din reţeaua de învăţământ din judeţul Constanţa, pe fondul condiţiilor meteorologice deosebit de grele ce au fost prognozate în următorul interval de timp.

Pe parcursul zilei de luni, autorităţile vor decide dacă este necesară menţinerea suspendării cursurilor în şcoli şi pentru zilele următoare, în funcţie de evoluţia situaţiei din teren şi în conformitate cu prognoza meteorologică actualizată, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Potrivit sursei citate, CJSU a dispus mobilizarea a peste 250 de pompieri militari constănţeni pentru a interveni în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme iar pentru gestionarea optimă a situaţiilor din teren s-a dispus trimiterea către judeţul Constanţa a două echipaje cu mijloace de transport pe şenile şi a unui echipaj cu autofreză.

"Având în vedere evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor sub formă de zăpadă, însoţite de viscol , manifestări meteorologice ce au fost prognozate pentru perioada următoare, au fost pregătite mai multe grupări operative ce vor fi dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violenţă. De asemenea, odată cu apariţia primelor efecte de vreme rea, va fi activată grupa operativa la nivelul inspectoratului, iar dacă situaţia operativa o va impune, vor fi suplimentate efectivele de intervenţie cu personalul aflat în turele libere", informează ISU Dobrogea.

În acest context, autorităţile îi sfătuiesc pe locuitorii judeţului ca, pentru evitarea situaţiilor extreme, ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor, să se informeze asupra stării drumurilor şi a traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile, în această perioadă. De asemenea, înainte de a începe deplasarea, conducătorilor auto li se recomandă să se asigure că funcţionează sistemul de încălzire al autovehiculului şi că maşina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. AGERPRES / (AS - autor: Dan Mihăescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...